EXCLUSIV Ministrul Grapini: Impozitul pentru IMM-uri scade din 2014 la 1,5%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Grapini a anunţat că impozitul pentru IMM-uri scade din 2014 la 1,5%. FOTO: Adevărul
Maria Grapini a anunţat că impozitul pentru IMM-uri scade din 2014 la 1,5%. FOTO: Adevărul

Impozitul pe venit pentru cele peste 500.000 de microîntreprinderi din România va fi redus la jumătate de la 1 ianuarie 2014. Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a anunţat că a stabilit cu premierul Victor Ponta, în timpul vizitei la Madrid, reducerea impozitului pentru IMM-uri la 1,5%, de la 3% cât este în prezent.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a anunţat, joi, la Suceava, că începând de la 1 ianuarie 2014 impozitul pe venit pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) va fi redus de la 3% la 1,5%. Grapini a precizat că a stabilit acest lucru cu premierul Victor Ponta în timp ce se aflau în avionul cu care au mers în vizita din Spania de la începutul acestei săptămâni.

„L-am convins pe domnul prim-ministru în aeronavă până la Madrid ca de la 1 ianuarie 2014 să revenim la impozitul de 1,5% pentru IMM-uri, pentru că 3% este greu. Aşadar, vestea bună este că a spus da”, a spus Maria Grapini

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism a precizat că ar mai fi nevoie de acordul Ministerului de Finanţe, dar că este convinsă că va primi aviz favorabil în condiţiile în care premierul Victor Ponta a fost de acord.

„Dacă premierul a spus da, voi trece şi de finanţe, că acolo e mai greu, astfel încât de la 1 ianuarie să revenim la 1,5%”, a precizat Maria Grapini.

Anunţul a fost făcut în timpul unei întâlniri a ministrului Maria Grapini cu operatorii de turism din judeţul Suceava. Întâlnirea a avut loc la o pensiune din comuna Horodnic de Sus.

Grapini a arătat că în urma unor analize a constatat că atelierele de reparaţii auto au plătit către bugetul de stat impozite mai mari decât unităţile de cazare din ţară, fapt din care a concluzionat că o parte din activitatea din turism se defăşoară la negru.

Maria Grapini a arătat că prin reducerea impozitului pentru IMM-uri estimează o creştere a veniturilor la bugetul de stat în condiţiile în care mulţi întreprinzărori care acum fac evaziune fiscală vor prefera să intre în legalitate.

Potrivit asociaţiilor de profil, în România există peste 500.000 de întreprinderi mici şi mijlocii.

Maria Grapini se află, joi şi vineri, într-o vizită de lucru în judeţul Suceava. Joi, ministrul a particiat la o pensiune din Horodnic de Sus la o întâlnire cu operatorii din turism, iar în comuna Gălăneşti a participat la inaugurarea unui cămin cultural. Tot la Gălăneşti, ministrul s-a întâlnit cu primarii şi oamenii de afaceri din zonă.

Vineri, Maria Grapini va susţine o conferinţă de presă în incinta fostei unităţi militare din comuna Păltinoasa, acolo unde Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să amenajeze un safari park, după-amiază are programată o vizită la pârtia de ski aflată în curs de amenajare în municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar seara va participa la deschiderea oficială a festivalului Sărbătoarea Florilor din comuna Poiana Stampei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite