Taxatoarele din Suceava, păstrate în serviciu şi după introducerea tichetului electronic. Primar: „Trebuie să le dau o bucată de pâine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că cele 70 de taxatoare care vând bilete direct în autobuzele Societăţii de Transport Public Local nu vor fi disponibilizate, după introducerea sistemului de e-ticketing.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cele 70 de taxatoare ale Societăţii de Transport Public Local nu vor fi disponibilizate, deşi până la sfârşitul acestui an, în oraş va fi implementat un sistem electronic de achiziţie a biletelor pentru autobuz. 

În prezent, taxatoarele încasează banii pentru bilete de la călători direct în autobuz. 

Întrebat ce vor face cele 70 de angajate, primarul a explicat că se vor ocupa de alte activităţi. Unele vor face curăţenie în autobuze. 

„Unele taxatoare vor ieşi la pensie, iar celelalte vor fi redistribuite. În principiu nu pleacă nimeni, având în vedere că sunt mai multe autobuze. Nu se pune problema de disponibilizări astăzi, la TPL. Se vor ocupa de curăţenia autobuzelor, de spălat, de îngrijit, vor face ceva pe acolo, na, sigur, trebuie să le dau o bucată de pâine, pe româneşte”, a spus Ion Lungu. 

Contactat telefonic, directorul adjunct al Societăţii de Transport Public Local, Darie Romaniuc, a declarat că 40 sau 50 dintre taxatoare vor deveni controloare după implementarea sistemului de e-ticketing. 

Primăria Suceava are 62 de autobuze.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Cum a ajuns un cerşetor român erou în Franţa. „Scriu toate ziarele din Nisa despre el, e un fenomen”

Băieţelul român din Italia răpit de tatăl său, găsit într-un tren. Cum au reuşit răpitorii să-i păcălească pe poliţiştii italieni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite