Târg de vise organizat pentru copiii cu dizabilităţi înscrişi în Asociaţia „Freamăt de Speranţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Freamăt de Speranţă”, în parteneriat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc, organizează la data de 14 aprilie 2017, de la ora 14.00, la Aquarius Center din Câmpulung Moldovenesc, „Târgul de vise al iepuraşului”, ediţia a IV – a, o campanie de susţinere şi ajutorare a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi înscrişi în Asociaţia „Freamăt de Speranţă”.

Acţiunea, ajunsă la a patra ediţie, a fost iniţiată de Sebastian Crăciun, în vârstă de 14 ani, care suferă de tetrapareză spastică, elev la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” în clasa a VII – a, în urmă cu patru ani cand s-a gândit că atât Moş Crăciun cât şi Iepuraşul ar trebui să poposească şi la copiii mai speciali, la copiii cu dizabilităţi.

Sebi, sprijinit îndeaproape de mama lui, Anca Crăciun şi de o mână de prieteni a înfiinţat un ONG care asigură de peste un an de zile tratamentul recuperator a 30 de copiii şi tineri cu dizabilităţi oferindu-le acestora gratuit şedinţele de kinetoterapie, masaj, logopedie, psihologie şi terapie ocupaţională.

Asociaţia este pentru mulţi dintre copiii o a doua casă şi pe lângă terapiile atât de necesare şi costisitoare ei au găsit un sprijin în voluntarii şi sponsorii ce vin în permanenţă să-i cunoască, să-i ajute şi să-i încurajeze.

Scopul târgului de vise este acela de a-i ajuta pe copiii mai puţin norocoşi, copiii cu nevoi speciale din Câmpulung Moldovenesc, să privească cu optimism spre viitor şi să se bucure că nu sunt singuri.

„Să fim mai buni, să luminăm <Vinerea scumpă>, vinerea de dinaintea sărbătorii Învierea Domnului, cu lumina sufletului”, este mesajul transmis încă de la prima ediţie de către Sebi.

 „Plicurile ce conţin numele şi vârsta unui copilaş cu dizabilităţi se găsesc pana in data de 6 aprilie la recepţia localului Aquarius Center. În plic este inima unui copil, tu poţi face parte din ea. Extrage un plic şi imaginează-ţi că acel copil este copilul tău. Cumpără-i, dăruieşte-i un dar în <Vinerea scumpă>, când te vei întâlni faţă în faţă pentru prima oară cu el la Aquarius Center. Copilaşii cu nevoi speciale merită să li se ofere mici cadouri şi toată dragostea şi atenţia după care tânjesc”, a completat mama lui Sebi. 

Alte ştiri pe această temă:

FOTO Lupta pentru viaţă a unui copil bolnav: scrie poezii ca să adune bani pentru operaţia care îl va ajuta să meargă

Meci de fotbal caritabil organizat pentru sprijinirea Asociaţiei „Freamăt de speranţă”, unde zeci de tineri cu dizabilităţi primesc ajutor

Povestea Asociaţiei „Freamăt de Speranţă“, organizaţia care ajută zeci de copii şi tineri cu dizabilităţi

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite