Tânăr pompier intoxicat cu o substanță necunoscută în timpul unui incendiu, în stare gravă la Fundeni FOTO

0
Publicat:

Pompierul Răzvan Airinei din Suceava are nevoie de sânge, iar colegii săi cer ajutorul pe rețelele de socializare. Între timp, procurorii Parchetului Militar Iași fac cercetări pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Pompierul Răzvan Airinei are nevoie de sânge SURSA ISU Suceava
Pompierul Răzvan Airinei are nevoie de sânge SURSA ISU Suceava

Ancheta Parchetului Militar Iași a pornit când un pompier din cadrul ISU Suceava a ajuns în stare gravă la spital și a stat la Terapie Intensivă din cauza unei intoxicații cu o substanță necunoscută.

Pompierul, pe nume Răzvan Airinei, a ajuns în stare gravă la spital după o intervenție la un incendiu puternic în localitatea suceveană Costâna, în data de 23 mai.

Un italian de 72 de ani a murit în incendiul respectiv, în casa cuprinsă de flăcări, tot în circumstanțe suspecte, iar localnicii spun că ar fi vorba despre o substanță chimică sau chiar degajări de arsenic de la mobila mistuită de flăcări.

Nu se știe despre ce substanță este vorba, cert este că trei pompieri s-au intoxicat în urma intervenției, iar Răzvan Airinei a fost cel mai grav afectat.

Pompierul a stat la Terapia Intensivă a Spitalului Județean Suceava patru zile, după care a fost transferat la Institutul Clinic Fundeni.

Acestuia i s-au luat probe toxicologice pentru a se stabili cu ce substanță s-a intoxicat, iar procurorii militari așteaptă acum rezultatele acestor analize.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că mai multe persoane au intrat în interiorul casei respective, dar numai Răzvan Airinei a ajuns în stare gravă la spital și are probleme în continuare.

Alin Găleată dă asigurări că ai săi colegi au respectat procedurile în caz de intervenție la incendiu și au intrat în interiorul imobilului cu măști de oxigen.

El a mai spus că orice incident de acest gen, în care un pompier suferă un accident în timpul misiunii, este cercetat de Parchetul Militar.

Cer este că prietenii și colegii pompierului fac un apel pe rețelele de socializare pentru ajutor în regim de urgență.

„Răzvan Airinei, pompier în cadrul ISU Suceava, are nevoie urgentă de sânge, plasmă și trombocite! În urma intervenției de stingere a unui incendiu, acesta a inhalat o substanță toxică care i-a pus grav viața în pericol! Acum el este internat la Institutul Clinic Fundeni și are mare nevoie de ajutorul nostru. Și salvatorii au nevoie să fie salvați!", este mesajul transmis de aceștia.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite