„Suveranul” care refuză să se supună legilor ţării şi circulă fără permis de conducere cu o maşină neînmatriculată a ajuns din nou în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Cernoschi FOTO: monitorulsv.ro
Cornel Cernoschi FOTO: monitorulsv.ro

Cornel Cernoschi, suceveanul care consideră că n-are nevoie de permis de conducere şi nici certificat de înmatriculare a maşinii ca să circule pe drumurile ţării a fost arestat de poliţiştii suceveni pentru 24 de ore.

La o săptămână după ce a fost eliberat din arest unde a stat 24 de ore, Cornel Cernoschi a ajuns din nou după gratii, pentru aceleaşi abateri. 

Bărbatul care are permisul de conducere anulat şi maşina neînmatriculată a fost oprit în trafic de poliţişti. S-a întâmplat, sâmbătă, 26 iunie, pe DJ 178 F. Ca de obicei, conducătorul auto a oprit maşina la semnalele poliţiştilor şi fără a fi recalcitrant le-a înmânat poliţiştilor nişte documente xerox. Căutând în bazele de date, oamenii legii au descoperit că Cernoschi are permisul de conducere anulat, iar maşina pe care o conduce a fost radiată în 2018.

În urma probatoriul administrat, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”. În plus, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cornel Cernoschi refuză sistematic să se supună legilor ţării, iar autorităţile îl plimbă din arest în libertate, fără să rezolve cu adevărat problema. El locuieşte „într-o colibă” şi circulă cu maşina, în mod asumat, fără act de identitate, permis de conducere, asigurare auto sau certificat de înmatriculare a maşinii.

Suceveanul a atras atenţia oamenilor legii pentru prima dată în urmă cu trei ani, când a ieşit la plimbare pe stradă cu un autoturism cu plăcuţe personalizate, pe care şi-a scris numele şi numărul de telefon. Suceveanul susţine că nu a vrut să sfideze pe cineva sau să încalce legea. 

„Sunt autor de proprietate intelectuală. Am inventat aceste plăcuţe şi nu ştiu ce rău este în asta. Circul cu ele ca să-mi fac cunoscută ideea. Probabil că şi cel care a inventat roata a întâmpinat dificultăţi la început. Toţi mergeau pe jos, s-a găsit el mai deştept ca să meargă pe roţi. Am inventat normalitatea. În Biblie spune să-ţi cinsteşti părinţii. Eu vreau să fac cinste numelui”, a declarat Cernoschi.

cornel cernoschi

FOTO:monitorulsv.ro

Întrebat dacă şi-a înmatriculat, totuşi, maşina, „suveranul” a răspuns că nu a făcut lucrul acesta şi că nici nu este obligat să o facă pentru că n-are un contract cu statul român ca să respecte legile. 

El susţine că a avut un contract până în 2012, când i-a expirat actul de identitate, pe care nu l-a reînnoit. „Eu nu am niciun contract cu statul că voi respecta vreo lege din ţara asta. Absolut niciun contract. Buletinul mi-a expirat în 2012. Tot atunci mi-a expirat şi contractul cu statul român. Nu mi-am refăcut buletinul”, susţine Cernoschi. El a mai declarat că se ghidează în viaţă după proverbul „ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face”, pe care-l consideră o lege universală, singura demnă de respect în viziunea sa. 

Vă mai recomandăm şi:

Tânărul frizer crescut la orfelinat şi-a închis afacerea: „Am intrat în împrumuturi ca să-mi hrănesc familia“

EXCLUSIV Fotojurnalista americană Deborah Copaken: „Imaginile cu copiii lăsaţi să putrezească în orfelinatele din România, cele mai şocante din viaţa mea“

SuceavaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite