Sute de locuri goale în urma primei etape de înscrieri pentru admiterea la Universitatea Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru 37 de specializări fie au optat mai puţini candidaţi decât locurile scoase la concurs, fie numărul lor este aproximativ acelaşi cu al locurilor vacante, astfel că nu se poate vorbi despre concurenţă. Probele de concurs sunt programate să aibă loc azi şi mâine.

Mai puţin de 2.800 de candidaţi şi-au depus dosarele de înscriere pentru admiterea la facultăţile Universităţii „Ştefan cel Mare“ Suceava (USV). Dintre aceştia 2.242 au optat pentru studii de licenţă învăţământ de zi şi alţi 470 pentru ID, iar restul de 47 au depus dosare pentru continuare de studii la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.

În cazul sutdiilor de licenţă, învăţământ de zi, concurenţă pe locurile existente, atât bugetate, cât şi cele cu taxă, se înregistrează doar la unele dintre specializările USV. Este vorba despre cele de la Facultatea de Educaţiei Fizică şi Sport, unde s-au înscris 193 candidaţi pe 100 de locuri, la Calculatoare, unde sunt 147 de candidaţi pe 125 de locuri, Limba engleză-Limba germană/română cu 90 de candidaţi pe 79 de locuri, Comunicare şi relaţii publice 1,4 candidaţi pe un loc, Silvicultură 1,5 candidaţi/loc, iar la Drept şi Ştiinţele Educaţiei se bat doi candidaţi pentru un loc. 

Pentru celelalte 37 de specializări fie au optat mai puţini candidaţi decât locurile scoase la concurs, fie numărul lor este aproximativ acelaşi cu al locurilor vacante, astfel că nu se poate vorbi despre concurenţă.

Probele de concurs sunt programate să aibă loc azi şi mâine, iar rezultatele admiterii la USV vor fi afişate în perioada 20-22 iulie, respectiv 25 iulie pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Înmatriculările candidaţilor declaraţi admişi se vor face între 22 şi 28 iulie, respectiv 26-29 iulie în cazul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. 

Contestaţiile cu privire la rezultatele concursului se depun la Comisia de admitere pe universitate în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor. Locurile rămase neocupate după cele două sesiuni de admitere se redistribuie de către Senatul universităţii în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare.

Citiţi şi: Admiterea la facultate 2011 în Suceava

Universitatea Suceava, planul B al absolvenţilor

Liceenii suceveni picaţi la Bac s-au înscris la şomaj

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite