Sute de kilograme de carne stricată urmau să ajungă pe mesele bolnavilor de la Spitalul Judeţean Suceava
0
Inspectorii sanitar-veterinari din Suceava au descoperit aproape 300 de kg de pulpe de pui alterate care urmau să fie preparate şi servite pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean. Controlul a fost efectuat în urma unei sesizări venită din partea angajaţilor spitalului.
„La verificările pe care le-am făcut carnea avea miros şi o culoare gri-verzui, de alterare. Am dispus sechestrarea în vederea confiscării a întregii cantităţi, recoltarea de probe şi s-a aplicat o sancţiune de 30.000 de lei", a declarat Petrea Dulgheru, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava.
Carnea fusese livrată Spitalului Judeţean Suceava de o firmă din Bacău, care va avea de plătit amenda aplicată, în timp ce pulpele de pui vor fi incinerate. Cu ocazia controlului s-a mai stabilit că şi alte produse care urmau să se regăsească în hrana bolnavilor, respectiv carcase de carne, erau depozitate în mod necorespunzător.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean Suceava spun că nu au mai avut probleme cu calitatea mărfurilor livrate de respectiva firmă. Totuşi, acest incident nu este singular, în urmă cu aproximativ trei săptămâni smântâna şi telemeaua vrac virate de o altă firmă s-au dovedit necorespunzătoare din punct de vedere al calităţii, motiv pentru care s-a decis rezilierea contractului cu furnizorul.
Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!