Suspecţi de trafic cu ţigări, audiaţi la sediul DIICOT Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre cei 21 de suspecţi adus astăzi la audieri la sediul DIICOT Suceava.         Foto: Sandrinio Neagu
Unul dintre cei 21 de suspecţi adus astăzi la audieri la sediul DIICOT Suceava.         Foto: Sandrinio Neagu

O nouă grupare care se ocupa cu traficul de ţigări a fost destructurată de reprezentanţii de la Crimă Organizată. Un număr de 21 de suspecţi au fost aduşi la audieri, iar procurorii vor decide câţi dintre ei vor primi ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Un număr de 21 de persoane au fost aduse în această dimineaţă la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Suspecţii provin din mai multe judeţe ale ţării, iar anchetatorii afirmă că fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de ţigări de contrabandă.

Din cele 28 de percheziţii care s-au efectuat majoritatea au avut loc în judeţul Suceava, 19 la număr, restul fiind în Bucureşti – 4, Bacău şi Timiş câte două, respectiv Braşov, o percheziţie.

Cu ocazia cercetărilor s-au descoperit şi 27.000 de pachete de ţigări de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova care urmau să fie vândute pe piaţa neagră.

Gruparea a fost constituită de mai mulţi cetăţeni români şi ucraineni.

„Fiecare membru al grupării avea rolul său bine determinat. Astfel, unii dintre suspecţi introduceau în ţară ţigaretele, le depozitau şi transportau către ceilalţi membri ai grupării. Ulterior, alţi trei membri asigurau achiziţionarea, depozitarea, desfacerea, predarea şi vânzarea acestora către clienţi de încredere, respectiv cinci bărbaţi cu vârste între 30 şi 37 de ani”, se arată în comunicatul DIICOT Suceava.

Unul din membrii grupării a vândut ţigări de contrabandă altor două grupări infracţionale care se ocupau cu acelaşi tip de activităţi.

Până în prezent s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 25 de persoane. Acestea sunt acuzate de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite