Sucevenii dau câinii pe fazani şi iepuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O pereche de fazani costă 120 de lei
O pereche de fazani costă 120 de lei

Animalele şi păsările exotice sunt mai ieftine. Animalele de companie sunt alese în funcţie de preferinţele stăpânilor: să nu fie gălăgioase, să mănânce puţin şi să trăiască mult. 

Cele mai căutate sunt păsările exotice, în special fazanii. O astfel de pereche nu costă mai mult de 120 de lei, faţă de un papagal obişnuit comercializat cu aproape 100 de lei, cu tot cu colivie. „Mie îmi plac păsările. Acum doi ani am avut porumbei, acum am o pereche de fazani. Sunt cuminţi, deosebiţi şi m-a fascinat întotdeauna coloritul de pe aripi. Nu aş putea să-i văd în tigaie niciodată, sunt ca şi membrii familiei“, susţine Grigore Manolache, student.

Dacă puţini suceveni şi-ar permite să dea 1.000 de lei  pentru un pui de căţel bichon, ciobănesc belgian sau ciobănesc de Berna, Costel Horhotă a preferat să-şi cumpere doi iepuri belgieni cu 150 de lei.

„Decât să cresc şerpi, câini sau pisici zvăpăiate, mai bine cresc 100 de iepuri. Am doi, un mascul şi o femelă, pe care îi ţin în balcon într-o cuşcă din lemn. O să am şi pui, dar o să-i vând deoarece nu am unde să ţin mai mulţi. Sunt extraordinari, şi dacă stai să te gândeşti, mănâncă mult mai ieftin decât un câine şi nu fac zgomot“, şi-a motivat alegerea bărbatul.

În domeniul pisicilor, cele mai ieftine sunt „europenele“, adică felinele găsite pe afară sau aduse de prieteni. Pretenţioşii dau însă 250-300 de euro pe o pisicuţă British sau 150 de lei pe un pui birmanez. Pentru sucevenii care doresc animale de companie tăcute şi mici, peştişorii de acvariu sunt soluţia perfectă.

„Eu am un acvariu cu gupi, xifi, câţiva sanitari şi câţiva melci. Nu sunt aşa scumpe aceste specii, de aceea le-am ales. Pe acvariu am dat 200 de lei. Când sunt stresat, mă uit la peşti şi-mi revin“, susţine Cătălin Alecsa, instructor auto. Acesta şi-a ales peştii din specii „prietenoase“, ca să nu se mănânce între ei şi să fie rezistenţi.

Cei care doresc peştişori mai sofisticaţi pot cumpăra crapi Koifish, care costă 50 de lei bucata. Copiii care vor să crească alături de un animal, aleg adesea broaşte teştoase, care ajung la 80 de lei bucata şi trăiesc zeci de ani, îmbătrânind odată cu proprietarul.

Cheltuieli „exotice“
Îngrijirea animalelor de companie necesită cheltuieli în funcţie de dimensiunile acestora. Un tuns pentru un patruped mic ajunge la 50 de lei, iar preţul creşte până la 100 de lei în cazul câinilor de talie mare. O pisică, indiferent de mărime, se tunde cu 50 de lei. La listă se adaugă trei vaccinuri, până la vârsta de un an, de 180 de lei, pentru ambele categorii de animale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite