Sucevean amendat pentru că a crescut în gospodărie un lup în loc de câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: wiktionary.org
FOTO: wiktionary.org

Un bărbat din comuna Straja a judeţului Suceava a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a crescut o lupoaică în gospodărie. Poliţiştii din oraşul Vicovu de Sus au aflat pe surse că săteanul ţine sălbăticiunea în padoc şi au constatat, la faţa locului, că informaţia era adevărată.

Săteanul ar fi cumpărat lupoaica în urmă cu doi ani, pe când era doar un pui, de la un pădurar din zonă şi a crescut-o ca pe un câine. 

Poliţiştii şi sătenii confirmă că animalul era bine îngrijit. Culmea este că, deşi au găsit lupul pe 18 decembrie, două zile mai târziu animalul era tot în custodia celui care îl deţinea în mod ilegal, din cauza unor „bâlbe” de comunicare instituţională.

În weekend, oamenii legii au încercat să ia legătura cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Suceva, care ar fi trebuit să se deplaseze în gospodăria din Straja pentru a prelua şi transfera animalul într-o Grădină Zoologică. În zadar au făcut demersurile pentru că n-au reuşit să dea de angajaţii instituţiei de mediu.

Nu stă nimeni în sediu în weekend”

Contactată telefonic, şefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a declarat că instituţia asigură permanenţă şi în zilele nelucrătoare, persoana de serviciu putând fi contactată la numărul de telefon 0756/050781, care este afişat şi pe site-ul instituţiei. 

Numai că poliţiştii n-ar fi sunat la numărul indicat şi nici n-ar fi încercat să ia legătura cu Garda de Mediu prin 112, ci au transmis o solicitare prin fax, pe data de 18 decembrie. „Nu stă nimeni în sediu în weekend. Noi nu suntem plătiţi ca să stăm peste program şi cu toate acestea intervenim ori de câte ori suntem solicitaţi. Am primit un faxul astăzi (n.red 20 decembrie) şi am acţionat”, a declarat Adriana Iordache.

Ea a precizat că, în cursul zilei de luni, 20 decembrie, a luat legătura cu Primăria Rădăuţi pentru a transfera lupoaica în Grădina Zoologică din localitate. Operaţiunea se va concretiza abia în cursul zilei de marţi, 21 decembrie.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice interzice deţinerea de animale sălbatice de către populaţie. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Scandal Ungureanu-Boc pe tema studiilor doctorale. Boc: Un terchea-berchea. Teza mea e publicată şi poate fi găsită în biblioteci

Boc, conflict deschis cu fostul ginere al unui marcant lider PSD: „Să dea înapoi ceva, că nu duce pe lumea cealaltă averile şi bogăţiile”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite