Suceava: Un pas mai aproape de aeroportul cel nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia judeţeană a achiziţionat pământul necesar extinderii pistei de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea.

Administraţia judeţeană a aprobat achiziţionarea pământului necesar extinderii pistei de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea. Săptămâna trecută, consilierii judeţeni au decis să aprobe achiziţionarea ultimei parcele de pământ din vecinătatea aeroportului pentru extinderea pistei.

„S-a decis achiziţionarea a peste 2.000 de metri pătraţi de teren împreajma aeroportului la preţul de 60 lei/ ar de la persoane fizice. Această măsură a fost ultimul pas în vederea aplicării proiectului de modernizare a pistei”, ne-a declarat directorul aeroportului, Dumitru Săhlean.

Consilierii au hotărât să aprobe cumpărarea a 2.700 de metri, în total în proprietatea Consiliului Judeţeana au intrat 56.700 de metri pătraţi de pământ în jurul aeroportului.

Pământul a fost dat în administrarea Regiei Autonome Aeroportul „Ştefan cel Mare”. Deliberativul judeţean a aprobat într-o şedinţă anterioară şi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea pistei şi a sistemului de balizaj la aeroport.

Anul trecut pista aeroportului a suportat lucrări de reparaţii şi întreţineri în valoare de 145.000 de euro. „Dacă nu găsim bani pentru proiectul de modernizare, în valoare de 40,5 milioane de euro, vom mai investi 600.000 de euro pentru reparaţii”, a conchis Dumitru Sahlean.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite