Suceava: PORTRET/ George Furdui: „Handbalul este un sport dur!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul de clasa a XII-a practică acest sport de patru ani, iar pe viitor îşi doreşte să studieze la Facultatea de Educaţie Fizică şi să aibă o carieră de antrenor.

Membru la Clubul Liceului cu Program Sportiv, George Vladimir Furdui este jucător extremă stângă în echipa juniori I a unitaţii de învăţământ. La început, tânărul s-a făcut remarcat în fotbal.

„În clasa a V-a am obţinut cu echipa locul doi pe ţară la Memorialul «Gheorghe Olah», atunci eram portar“, ne-a mărturist sportivul.

Treptat, a renunţat la fotbal şi a vrut să încerce altceva. În clasa a VIII-a  a ales hadbalul şi lucrează de atunci sub îndrumarea antrenorului Petru Brânduşe. Tatăl băiatului, sportiv de performanţă, este cel care l-a orientat către sport.

Sportul, sursă de sănătate

„M-a sprijinit şi când jucam fotbal, dar şi-a dorit mult mai mult ca eu să fac handbal“, a completat George. Încă din primul an de liceu a intrat în echipa de juniori doi a şcolii împreună cu care a luat parte la numeroase competiţii sportive. „Am participat la Turneul Semifinal de la Constanţa. De aici ne-am calificat mai departe la Turneul Final, unde am ocupat locul şase. Această experienţă m-a ambiţionat să continui“, ne-a mărturisit tânărul.

Împreună cu echipa a mai participat la turnee semifinale, ultimul fiind anul trecut la Reşiţa. „Pentru că sunt în ultimul an de juniorat îmi doresc să ajung cu echipa cât mai departe. Vreau să rămân cu o amintire plăcută“, ne-a spus liceanul. Sportivul crede că handbalul este un sport foarte dur, în care personalitatea contează foarte mult.

„Este un sport de echipă care te formează şi te ajută să interacţionezi cu cei din jurul tău. Chiar dacă antrenamentele şi cantonamentele sunt destul de dure, îţi dau o condiţie fizică foarte bună. Trebuie să ştii să te controlezi foarte bine. Să ştii să asculţi de antrenor, să fii disciplinat“, a completat George.

„Acest sport o să mă ajute în viaţă“

Şcoala şi handbalul se împacă foarte bine în viaţa lui George chiar dacă cel puţin două ore pe zi are antrenamente.

„Îmi place foarte mult limba engleză. În clasele V-VIII am fost la engleză intensiv şi am participat la multe concursuri şcolare“, ne-a spus mândru liceanul.

George susţine că nu regretă niciun minut că s-a apucat de handbal. „Ştiu că acest sport o să mă ajute foarte mult în viaţă chiar dacă poate în viitor nu o să-l mai practic“, ne-a mărturisit George Furdui.

Profil
Născut:
22 aprilie 1992, Suceava.
Studii: Este elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv.
Familie: Este singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Ce planuri de viitor ai?
După ce termin liceul vreau să intru la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Îmi doresc să rămân în Suceava, pentru că aproape de casă mă simt bine. Vreau să fac parte dintr-o echipă de handbal şi poate mai târziu să am o carieră ca antrenor.
De ce ai nevoie pentru ca să fii un sportiv bun?
În primul rând foarte multă muncă şi dedicaţie. Trebuie să-ţi impui un ritm de viaţă foarte strict. Cred că trebuie să ai şi un idol, al meu este handbalistul francez Nikola Karabatic.

Ce-i place
Preferă să-şi petreacă timpul împreună cu prietenii. Îi place să joace fotbal, biliard, dar şi să asculte muzică.

Ce nu-i place
Spune că detestă persoanele care se dau drept ceea ce nu sunt. Nu-i plac oamenii invidioşi şi detestă politica.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite