Suceava: Două maşini cu şapte persoane, blocate pe un drum judeţean din cauza viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două autovehicule în care se află şapte persoane au rămas înzăpezite, sâmbătă seară, pe drumul judeţean DJ 290 din Suceava, blocat din cauza viscolului puternic, informează Mediafax.

La ora transmiterii ştirii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine cu o autoşenilată pentru a prelua persoanele blocate în maţşini şi pentru a le transporta în primul sat.

Informaţia a fost confirmată de prefectul de Suceava, Florin Sinescu, acesta precizând că maşinile blocate, în care se află şapte persoane, sunt pe drumul DJ 290 Vereşti-Fântânele. Prefectul a adăugat că din cauza viscolului, cantităţi mari de zăpadă sunt aduse pe carosabil de pe câmp, lucru care face imposibilă circulaţia în zona de est a judeţului.

„Pe drumurile naţionale circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar pe trasee judeţene din estul judeţului circulaţia este îngreunată din cauza viscolului”, a declarat Florin Sinescu, prefectul de Suceava, adaugând că în judeţ nu sunt alte maşini blocate sau localităţi izolate.

În prezent, utilajele de deszăpezire încearca să deblocheze drumul.

Viscolul a provocat şi în zona Fălticeni întreruperea alimentării cu energie electrică pentru circa 500 de familii, echipele de intervenţie fiind prezente pe teren pentru remedierea avariilor.

De asemenea, 18 persoane care au nevoie de dializă şi care în mod normal ar fi trebuit să revină acasă au fost reţinute la spital din cauza riscului ca medicii să nu mai poată ajunge la ei.

În Suceava, temperaturile scăzute au provocat decesul a patru persoane: doi bărbaţi de 52 şi 64 de ani şi două femei de 86 şi 94 din Boroaia şi Poaina Negri.


Citeşte şi:

Gerul a făcut deja patru victime la Suceava

Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut patru victime la Suceava, două femei de 86 şi 94 de ani din Suceava şi doi bărbaţi de 52 şi 64 de ani, din Boroaia şi Poaina Negri. În cazul bărbatului din Poiana Negri, medicii legişti au confirmat deja că decesul a fost cauzat de hipotermie generalizată.

Furnizarea energiei electrice, afectată de viscol. 750 de locuinţe sunt nealimentate

Alimentarea cu energie electrică a fost afectată de viscol, sâmbătă, în judeţul Suceava, unde au rămas fără curent electric 750 de familii, tot din cauza viscolului circulându-se cu dificultate pe toate drumurile din judeţ.

Bărbat găsit mort, îngheţat pe câmp, la Boroaia. Acesta a anunţat familia că s-a rătăcit, dar autorităţile nu au fost sesizate

Un bărbat din localitatea suceveană Boroaia a fost găsit miercuri mort pe câmp, acesta fiind primul deces din cauza gerului înregistrat în judeţ în acest sezon rece. Deşi bărbatul a anunţat familia că s-a rătăcit, autorităţile nu au fost sesizate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite