Suceava: Cazare mai scumpă cu 10% pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Studenţii care se vor caza în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare“ vor plăti taxe cu 10% mai mari faţă de anul trecut. În funcţie de căminul ales, preţurile sunt cuprinse între 80 lei şi 330 lei, faţă de 65-305 lei, câte au fost anul trecut.

Mâine sunt aşteptaţi tinerii din anii III şi IV. Cei mai avantajaţi sunt studenţii admişi în regim fără taxă, cu părinţi cadre didactice. Ei au de plătit 80 de lei pe lună în Căminul 1, într-o cameră cu 4 locuri.

Dacă aleg Căminul Nr. 2, în camere cu 3-4 paturi, vor plăti lunar 140 de lei. Dacă se vor duce în Căminul 3, unde sunt numai camere cu două paturi, vor avea de achitat 155 de lei, iar în Căminul 4, în camere de 2 paturi, locul costă 160 de lei, iar în cele cu 3 locuri costă 150 de lei. „Sunt în al doilea an la master la Administraţie Publică. Am stat în cămin din anul II de facultate şi sper să prind şi anul acesta. Nu-mi permit să stau în chirie. Părinţii mei sunt pensionari şi nu au de unde să mă ajute“, ne-a spus Veronica Pârghie, masterand în anul II.

Pe 23 septembrie 2010 se vor caza studenţii din anii I şi II, iar o  zi mai târziu se vor caza familiştii, masteranzii şi cei care lipsit în primele zile. Ultimii care se vor caza vor fi cei admişi pe locurile cu taxă. Aceştia au de plătit între 135 şi 215 lei lunar. La cazare, studenţii vor prezenta în mod obligatoriu o copie după buletinul sau cartea de identitate.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite