Suceava: 10% din angajţii ISU spun „la revedere” carierei de pompier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politica de restructurare a sistemului bugetar înseamnă mai puţini pompieri suceveni. Până la sfârşitul anului 88 dintre angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” vor fi disponibilizaţi.

Numărul pompierilor suceveni va fi redus cu 10% până la sfârşitul anului din cauza disponibilizărilor. „Potrivit Inspectoratului General în fiecare subunitate este nevoie de un pompier care să deservească 100 de persoane”, ne-a declarat colonelul Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” (ISU) .

În componenţa ISU „Bucovina” sunt nouă subunităţi de intervenţie dispuse în localităţile Suceava, Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus, Solca, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung-Moldovenesc şi Vatra Dornei, unde lucrează 900 de angajţi. „Vor fi disponibilizaţi efectiv 88 de cadre, din cele aproximativ 900.

Au fost deja desfiinţate cele 330 de locuri vacante din cadrul ISU «Bucovina»”, a mai spus şeful pompierilor. Acesta a mai precizat că această restructurare îi vizează în principal pe cei din compartimentele neoperative ale instituţiei.

„Vom proceda în aşa fel încât Inspcetoratul să nu-şi pairdă capacitatea de a îndeplini misiunile şi nici credibilitate pentru că misiunile nu se vor reduce cu siguranţă. ISU „Bucovina” deserveşte un judeţ mare unde riscurile sunt mari şi diverse”, a mai spus Ion Burlui. Potrivit oficilului, conducerea instituţiei va încerca să facă o analiză obiectivă în bază căreia cei 88 de pompieri vor fi daţi afară.

„Cei care rămân vor fi cei mai buni dintre cei mai buni. Îi vom avea în vedere pe cei care au abateri disciplinare, care au probleme de sănătate sau care sunt slab pregătiţi, însă pot să spun că nu am 88 de pompieri indisciplinaţi”, a conchis şeful pompierilor.

Decizia de a da afară o parte din angajaţi vine ca o ghiulea peste conducerea unităţii care trebuie să ţină cont şi de aspectele sociale, cele economice şi cele pishologice ale angajaţilor care vor spune „la revedere” carierei de pompier.

Ion Burlui, şeful ISU
„Nu avem 88 de pompieri indisciplinaţi. Sunt vizaţi cei slab pregătiţi, cu probleme de sănătate şi cei cu abateri”

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite