Sponsori din străinătate pentru suceveanul care vrea să facă turul Europei cu o Dacie 1300

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia 1300 cu care Dănuţ Crainiciuc va pleca în turul de 7.000 de kilometri
Dacia 1300 cu care Dănuţ Crainiciuc va pleca în turul de 7.000 de kilometri

Străinii s-au dovedit mai receptivi la solicitarea lui Dănuţ Crainiciuc, suceveanul care a anunţat că intenţionează să facă turul Europei la volanul unei Dacii 1300 fabricată în 1969.

În urmă cu câteva săptămâni, Crainiciuc a anunţat că este în căutare de sponsori pentru a reuşi să-şi ducă la îndeplinire planul de a parcurge 7.000 de km prin mai multe ţări ale Europei. Deocamdată, singurii care i-au întins o mână de ajutor au fost străinii.

„Un cetăţean din Ungaria m-a contactat pe e-mail şi mi-a spus că a citit pe internet materialele despre turul pe care îl fac şi mi-a asigurat cazarea şi masa pe teritoriul Ungariei, la plecare şi la întoarcere, rezervările fiind deja făcute. Un alt pasionat, cetăţean american, mi-a oferit o sumă de bani ca sponsorizare. De asemenea, un român plecat de foarte mulţi ani în Anglia, căruia i-am restaurat un Renault 12, mă va susţine cu masă şi cazare timp de patru zile şi cu o sumă de bani", a mărturisit Dănuţ Crainiciuc.

Au fost şi firme româneşti care l-au ajutat cu bani, dar suma necesară pentru atingerea obiectivului propus nu a fost strânsă. Cei care nu au dat nici un semn că ar vrea să sprijine financiar aventura pe patru roţi a suceveanului sunt chiar reprezentanţii Grupului Dacia Renault. Tot fără răspuns au rămas şi solicitările către autorităţile locale şi judeţene, dar Dănuţ Crainiciuc speră ca până pe 5 iulie, data la care şi-a propus să plece la drum, partea financiară a expediţiei sale să fie deja rezolvată.

Traseul pe care Dănuţ Crainiciuc şi soţia sa, Narcisa Irinel Crainiciuc, care îi va fi copilot, este Suceava, ieşirea din ţară pe la Oradea, apoi vor fi străbătute Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Franţa, iar de aici, pe feribot, bătrâna Dacie va ajunge la Londra, în Marea Britanie. Pe 15 iulie, suceveanul va participa la „Uxbridge Auto Show", o întrunire a pasionaţilor de vehicule istorice. Tot la Londra, pe 16 iulie, suceveanul este invitat la întrunirea colecţionarilor de maşini franceze, după care se va întoarce în Franţa, unde, pe 21 şi 22 iulie, în oraşul francez La Chatre, va participa la întrunirea Renaultiştilor.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite