Şi-a câştigat maşina în instanţă, dar statul i-a vândut-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sucevean acuză poliţiştii vasluieni de abuz în serviciu, dar şi de vânzarea ilegală a autoturismului proprietate personală sechestrat în urma unui control în trafic.

Stelică Buzec, un bărbat din Suceava, sa văzut trăieşte clipe de coşmar din cauza instituţiilor statului.  În vara acestui an, omul împreună cu un prieten, a adus un transport de cartofi de la Suceava pe care îi vindea la schimb pe porumb în satele vasluiene. Cei doi au fost opriţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere Vaslui la Punctul de Control de la Crasna pentru verificări, moment în care oamenii legii au constatat că suceveanul nu avea toate actele la el. Întrucât, la solicitările poliţistului, acesta nu a prezentat documente justificative pentru porumbul pe care îl transporta într-o autoutilitară marca Mercedes Benz, oamenii legii au dispus confiscarea maşinii şi a încărcăturii. Stelică Buzec a contestat decizia în instanţă, iar aceasta din urmă i-a dat câştig de cauză. Acum două zile el a revenit la Vaslui pentru a-şi  ridica bunurile, însă, nu mică i-a fost mirarea cânda aflat că maşina nu mai este de găsit. Ea a fost vândută prin licitaţie de către Direcţia de Finanţe pentru suma de 1800 de lei.

 „Îşi bat joc de mine"

Când a aflat că atât autoturismul, cât şi cele 2.800 de kilograme de porumb i-au fost vândute la licitaţie, suceveanul a avut un şoc. El acuză atât poliţia, cât şi fiscul de ilegalităţi, atât în procesul de vânzare-cumpărare a autoturismului, cât şi în sechestrarea bunurilor. „Este o bătaie de joc incredibilă. Maşina mea face lejer 2.500 de euro, cum să îmi dea 1.800 de lei pe un Mercedes Benz? Păi un cal costă 6.000-7.000 de lei şi ei îmi dau pe maşină suma asta!?", ne-a declarat revoltat Stelică Buzec. Afirmaţiile păgubitului sunt întărite şi de prietenul acestuia, aflat şi el în maşină la momentul sechestrului. „Ceea ce se întâmplă este o altă ilegalitate pe care statul român o face prin instituţiile sale. Era un proces pe rol, trebuiau să aştepte sentinţa! Este inadmisibil, este bătaie de joc!", ne-a spus şi Nicolae Rusu, prietenul păgubitului.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite