Şeful PNL Suceava, Gheorghe Flutur, consideră normal decalogul propus de la centru: ”Aceste criterii sunt fireşti şi normale pentru orice partid politic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Gheorghe Flutur consideră normal şi firesc decalogul propus de la centru. FOTO: Adevărul
Senatorul Gheorghe Flutur consideră normal şi firesc decalogul propus de la centru. FOTO: Adevărul

Partidul Naţional Liberal urmează vă voteze la sfârşitul acestei săptămâni,  un set de reguli pentru candidaţii la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

În data de 11 decembrie 2015 va avea loc şedinţa Consiliului Naţional al PNL al cărei principală temă va fi elaborarea unor criterii şi standarde clare de desemnare a ofertei politice la locale şi legislative. Membrii PNL doresc să traseze câteva capitole clare ce trebuie respectate de viitorii candidaţi la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

Astfel, viitorii candidaţi PNL trebuie să nu fi fost membru al Securităţii, să nu fi făcut traseism politic, să nu-şi fi anagajat rudele de gradul I în instituţii publice, să nu fie parte în contracte cu instituţia la care candidează, să nu aibă falsuri în declaraţii conform ANI, să fie în conflict de interese, să nu se fi dovedit că a plagiat şi să nu aibă probleme penale.

”Aceste criterii sunt fireşti şi normale pentru orice partid politic. Mă bucur că PNL este primul partid care a introdus aceste criterii. Ne dorim să nu avem accidente pe parcurs şi consider că este un prim pas important pentru însănătoşirea clasei politice”, a declarat copreşedintele organizaţiei judeţene a PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur. 

Copreşedintele organizaţiei muncipale PNL Suceava, Marius Zmău, poate ajunge într-o situaţie delicată deoarece acesta are pe rolul Tribunalului Suceava un dosar penal în care este judecat pentru o evaziune fiscală de 2,27 de milioane de lei.

image

Marius Zmău, copreşedintele organizaţiei municipale a PNL, poate avea probleme în urma decalogului                                                                     propus de la centru

Senatorul Gheorghe Flutur a fost şi el pe la DNA, la începutul lunii trecute, însă doar pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care Elena Udrea este cercetată că ar fi finanţat campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite