Şeful de la Permise şi Înmatriculări Auto Suceava a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa impactfm.ro
Sursa impactfm.ro

Şeful Serviciului de Permise Auto şi Înmatriculări Suceava, maramureşeanul Viorel Andrei Donciu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie a judecătorilor de la Tribunalul Cluj.

Magistraţii Tribunalului Cluj au decis să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile pe inspectorul principal de poliţie Viorel Andrei Donciu. 

Şeful interimar al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava este cercetat de procurorii DNA Cluj într-un dosar de luare de mită, cumpărare de influenţă şi acces ilegal la un sistem informatic.

Faptele ar fi fost comise în luna februarie, când poliţistul ocupa funcţia de şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Maramureş.

Procurorii susţin că poliţistul ar fi cumpărat influenţa unui consilier judeţean din Maramureş pentru a rămâne în funcţia de şef al serviciului, iar în schimb l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule şi la programarea anumitor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. 

Totodată, la instigarea aceluiaşi consilier, inculpatul ar fi accesat fără drept baza de date a MAI pentru a verifica un autoturism. În plus, în contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie şi 25 februarie 2021, inculpatul ar fi primit diferite sume de bani pentru reprogramarea uner persoane la examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.

Viorel Andrei Donciu a devenit şef al Serviciului de Permise Auto şi Înmatriculări Maramureş din ianuarie 2020, iar începând cu 22 martie a fost detaşat pe funcţia similară de la Suceava după demisia subcomisarului Alexandru Duţuc.

Miercuri, la doar două săptămâni după detaşarea la Suceava, Viorel Andrei Donciu a fost ridicat de procurori pentru audieri şi ulterior a fost reţinut în arest. 

Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, persoana cercetată penal beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Citeşte şi:

Ucigaşul femeii găsite decedate într-o locuinţă din Cernavodă a fost reţinut pentru 24 de ore. El a vrut să se sinucidă înghiţind otravă de şobolani şi antigel

Cine este femeia care a fost găsită moartă la Cernavodă, cu mâinile legate la spate şi un căluş în gură. Criminalul a fost prins

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite