Şeful CJ Suceava, implicat de Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor. Negocieri pe banii instituţiei pentru cumpărarea unui teren de zece hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, apare în dosarul retrocedărilor ilegale al DNA Braşov, alături de Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu şi Ioan Adam. Hrebenciuc ar fi negociat cu Nechifor cumpărarea de către CJ Suceava a unei suprafeţe de zece hectare.

Ancheta în dosarul retrocedărilor se exinde spre Suceava. În dosar apare şi numele preşedintelui PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au informaţii privind faptul că Viorel Hrebenciuc şi alţi doi intermediari i-ar fi cerut preşedintelui PSD Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, să facă demersuri pentru ca CJ Suceava să cumpere o suprafaţă de zece hectare de teren.

„În bugetul Consiliului Judeţean nu sunt prevăzute sume pentru astfel de achiziţii”, s-a apărat preşedintele PSD Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, citat de Digi24.

Se pare că discuţia dintre Hrebenciuc şi Nechifor ar fi vizat şi conacul prinţului Sturdza din oraşul Salcea, judeţul Suceava. Prinţul Paltin Gheorghe Sturdza este naşul de cununie al lui Viorel Hrebenciuc.

Construită în 1850 de boierul Alexandru Cantacuzino Paşcanu, clădirea a devenit la începutul secolului 20 primul conac din Moldova cu electricitate şi apă curentă. Acum, clădirea se află în stare avansată de degradare. Familia Sturdza a scos la vânzare, în 2011, castelul şi domeniul din Salcea. La acea vreme erau vehiculate sume de la 800.000 la 1,4 milioane de euro.

Potrivit DNA, deputatul Viorel Hrebenciuc este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar deputatul PSD Ioan Adam de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă. Cei doi sunt urmăriţi penal, iar acţiunea penală în cazul lor a fost pusă în mişcare.

Alte ştiri din Suceava:

La Suceava, PSD a aspirat 16 primari de la PNL şi PDL

Prinţul Paul, vizat de DNA pentru că ar fi dat mită pentru a primi 30.000 de hectare de pădure din Suceava

„Pârnaie”, stăpânul câinelui care a sfârtecat un copil, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Cea mai mare locuinţă din pre-Cucuteni, veche de 7.000 de ani, a fost descoperită în Suceava

Un sucevean şi-a dat iubita în judecată pentru că i-a refuzat cererea în căsătorie şi cere daune morale de zece mii de lei

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite