Preotul Cătălin Axinte a fost dat afară din Arhiepiscopie după ce a fost inculpat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Cătălin Axinte a fost demis din funcţia de consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor
Preotul Cătălin Axinte a fost demis din funcţia de consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Anchetat de DNA pentru trafic de influenţă, preotul Cătălin Axinte a fost demis din funcţia de consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Postul de consilier economic va fi preluat, de la 1 august, de preotul Gheorghe Saftiuc din Dolhasca. Decizia a fost luată joi de Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei.

Problemele pe care le are cu legea, dezvăluite recent de Adevărul, l-au lăsat pe preotul Cătălin Axinte fără funcţia de consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Demiterea din funcţie a fost decisă de colegii săi din conducerea Arhiepiscopiei, joi, în şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial.

Funcţia de consilier economic va fi preluată începând de la 1 august de preotul Gheorghe Saftiuc din Dolhasca. Noul consilier economic al arhiepiscopiei este cunoscut mai ales pentru că a construit Centrul de Plasament „Sfântul Gheorghe” din Dolhasca, acolo unde şi-au găsit adăpost aproape 30 de copii. De-a lungul vieţii, preotul Saftiuc a construit o mănăstire, dar şi trei case pentru familii nevoiaşe.

Motivul pentru care a fost demis Cătălin Axinte îl reprezintă prejudiciile de imagine aduse Arhiepiscopiei după ce preotul a fost inculpat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă.

În luna aprilie, preotul Cătălin Axinte ar fi intervenit pe lângă comisarul şef Ioan Crap pentru ca un agent de poliţie să nu-i suspende permisul de conducere Deliei Moldoveanu, director adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Suceava. Ulterior, preotul Tiberiu Costiuc, fratele Deliei Moldoveanu, i-ar fi oferit şpagă agentului de poliţie două cobze de peşte şi câteva sticle de vin.

preot gheorghe saftiuc

Preotul Gheorghe Saftiuc este noul consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Alte ştiri din Suceava:

VIDEO Copil de şase ani, ucis pe trecerea de pietoni

Comisarul şef Nelu Fediuc, „turnat” de trei preoţi contrabandişti

VIDEO Comisarul-şef Nelu Fediuc, Lucian Solcan, şeful SPP Suceava, şi cămătarul Paul Pîrjolea, reţinuţi pentru corupţie şi influenţarea martorilor

VIDEO Percheziţii la şeful SPP Suceava, Lucian Solcan, la comisarul-şef Nelu Fediuc şi la Poliţia de Frontieră Rădăuţi, într-un dosar de corupţie

O fată de 16 ani a avortat în parcarea Spitalului Judeţean Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite