Preotul care a oficiat botezul bebeluşului mort este cercetat penal pentru ucidere din culpă

0
0
FOTO Ziar de Suceava
FOTO Ziar de Suceava

A început cercetarea penală împotriva preotului care a oficiat ceremonia religioasă de botez în urma căreia un bebeluş de şase săptămâni din Suceava s-a stins din viaţă. Deocamdată, preotul are calitatea de suspect în dosar.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este înregistrat un dosar penal care are ca obiect efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută de articolul 192, aliniatul 1 din Codul Penal. Persoana faţă de care facem cercetări a dobândit calitatea de suspect”, a transmis Anca Panciuc,  purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. 

Sursa citată a amintit că suspectul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

Duminică, 31 ianuarie, bebeluşul Iustin a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Suceava, imediat după slujba de botez oficiată de preotul bisericii „Sf. Constantin şi Elena”, din Suceava. 

Băieţelul a murit a doua zi, iar tatăl copilului susţine că preotul ar fi provocat tragedia. 

Ancheta procurorilor va stabili cine se face vinovat de moartea copilaşului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă, cercetările s-au făcut in rem, la începutul săptămânii, iar miercuri, 3 februarie preotul a dobândit calitatea de suspect. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Reacţia lui Florin Cîţu după ce a aflat că la Apele Române a fost angajată ca inginer o ospătăriţă care nu ştie nici măcar cum se măsoară debitul unui râu

China şi Rusia, pe cale să câştige războiul geopolitic al vaccinurilor, pe fondul egoismului Occidentului

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite