Poliţist de la 112, către activistul care a sunat să reclame tăierea unor copaci nemarcaţi: „Du-te la pădurar“ VIDEO

0
0
FOTO: Facebook/ Tiberiu Boşutar
FOTO: Facebook/ Tiberiu Boşutar

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar a sunat în repetate rânduri la 112, ca să reclame tăieri ilegale de copaci, în judeţul Bihor. Poliţistul cu care a vorbit la telefon i-a spus iniţial că Poliţia nu va veni la faţa locului pentru că aceasta nu este o urgenţă şi i-a recomandat să ia legătura cu padurarul, pe care activistul îl reclama, de fapt.

Munca activiştilor de mediu este extrem de dificilă. Voluntarii se izbesc de piedici greu de imaginat. Tiberiu Boşutar a sunat la 112 ca să reclame tăierea ileagă a unor arbori, pe raza judeţului Bihor şi implicit să-l reclame pe pădurar. 

Numai că poliţiştul care a preluat apelul efectuat de Boşutar  a refuzat să trimită un echipaj la faţa locului, într-o primă fază, şi i-a transmis activistului să se adreseze pădurarului pe care aceasta îl reclama.

Poliţia: Da, Poliţia, spuneţi, vă rog

Tiberiu Boşutar: Sunt Tiberiu Boşutar şi am găsit nici cioate nemarcate.

P. Am înţeles, va trebui să vorbiţi cu pădurarul de acolo din zonă.

T. B. Nu, domnule, am sunat la 112, este infracţiune, trebuie să veniţi dumneavoastră aici ca să costantaţi.

P. Spuneţi că nu sunt marcaţi, că-s tăiaţi. Lucrezi în domeniu? De unde ştii? Nu va merge Poliţia acolo, pentru că nu este o urgenţă aceasta, domnule. (...) Pădurarul este paznicul pădurii, du-te şi depune reclamaţie.

După patru apeluluri la 112, Tiberiu Boşutar l-a minţit pe operator că este victima unei agresiuni şi-a i-a cerut să vină la faţa locului. Dialogul a fost contondent, presărat cu jigniri de ambele părţi. 

Poliţist: De la ce vă bateţi?

Tiberiu Boşutar: Păi, ne batem aşa de nebuni, că sunteţi voi ticăloşi!

P: Ticălos eşti tu, băi, nesimţitule! Vezi cum vorbeşti!

T.B: Măi ticălosule, măi nesimţitule, vino aici şi apără-mă! Măi jegosule, vino-ncoace şi dă-mi amendă, vino-ncoace! Avem nevoie de voi!

P: Vorbeşte respectuos şi vei fi respectat!

T.B: Am sunat pentru a cincea oară, am nevoie de serviciile dumneavoastră! Vă rog frumos, trimiteţi o maşină de poliţie aici!

P.: …

În cele din urmă, un echipaj de Poliţie a ajuns la faţa locului. Unul dintre poliţişti i-a transmis activistului că riscă să fie amendat pentru că a sunat în mod abuziv la 112.

Reclamaţia activistului de mediu a fost confirmată de oficiali de la Garda Forestieră. Au fost 31 de arbori nemarcaţi puşi la pământ în câteva ore.

Vă mai recomandăm:

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: „Cei care aveţi 40-50-60 de ani, nu o să apucaţi pensia, o să muriţi înainte!”

 CEO-ul Terapia: „Am să mor înainte să şofez Cluj – Bucureşti pe autostradă” 

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite