Percheziţii în Suceava şi alte patru judeţe la locuinţele traficanţilor de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre suspecţi au fost aduşi la audieri la sediul DIICOT Suceava.        Foto: Sandrinio Neagu
O parte dintre suspecţi au fost aduşi la audieri la sediul DIICOT Suceava.        Foto: Sandrinio Neagu

Două grupări specializate în traficul cu ţigări aduse din Moldova şi Ucraina au fost anihilate în această dimineaţă în urma unei acţiuni complexe a reprezentanţilor de la Crimă Organizată. Persoanele implicate în aceste afaceri ilegale erau urmărite de mai multe luni de zile, iar acum au loc percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi, o parte dintre ei fiind deja aduşi la sediul DIICOT Suceava pentru audieri.

Zeci de percheziţii de derulează la această oră în mai multe judeţe din ţară.

Acţiunea este coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava şi vizează destructurarea a două grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

Cele 36 de percheziţii au loc în judeţele Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov.

„Cele mai multe percheziţii, 28 la număr, sunt desfăşurate pe raza judeţului Suceava de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase. La percheziţii participă şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Potrivit anchetatorilor, acţiunea are ca scop destructurarea a două grupări infracţionale care se ocupau cu aducerea ţigărilor de contrabandă din Ucraina şi Republica Moldova şi comercializarea lor pe piaţa neagră din România.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite