Oraşul din România care a intrat pe scenariul roşu: şcolile, restaurantele şi bisericile se închid, locuitorii trebuie să poarte mască şi în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: facebook/Bucovina te iubesc
FOTO: facebook/Bucovina te iubesc

Oraşul Siret din judeţul Suceava a intrat în scenariul roşu al pandemiei, după ce aproape 40 de persoane s-au infectat cu SARS-COV-2. Este vorba despre angajaţi şi beneficiari ai unui Centru de îngrijire a bolnavilor cronici cu afecţiuni psihiatrice.

În oraşul Siret,  rata de infectare cu noul coronavirus este 3,07 la 1.000 de locuitori.  

După izbucnirea unui focar cu aproximativ 40 de cazuri de Covid la Spitalul de Psihiatrie Cronici din localitate, toate unităţile de învăţământ preuniversitar de acolo au solicitat DSP Suceava aprobarea pentru trecerea la scenariul roşu începând de joi. 

Este vorba despre Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” şi Şcoala Gimnazială “ Petru Muşat”, cu cele două structuri de învăţământ preşcolar.

Problema este că nu doar şcolile sunt afectate. 

Începând de astăzi (n.a. – joi, 17 septembrie) industria HoReCa se închide. Vor putea funcţiona doar terasele, dar pentru ceea ce înseamnă restaurante şi cafenele la interior activitatea nu mai este permisă. De asemenea, slujbele religioase vor fi permise, dar numai în exterior, iar oamenii trebuie obligatoriu să poarte mască de protecţie”, a declarat Adrian Popoiu, pentru monitorulsv.ro.

Măsurile sunt valabile pentru o perioadă de două săptămâni, după care autorităţile vor face o nouă evaluare a situaţiei epidemiliologice.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un învăţător diabetic face greva foamei întrucât conducerea şcolii nu-i permite să ţină cursuri online: „Un singur copil din clasă are calculator”

VIDEO Clovnul Bobo candidează la funcţia de primar şi face circ la conferinţele de presă ale celorlalţi: „Nu mai vreau să fiu om”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite