Monument istoric, asezonat cu o groapă de gunoi clandestină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoiul a fost aruncat la doi paşi de monumentul istoric Mănăstirea Zamca.           Foto: Sandrinio Neagu
Gunoiul a fost aruncat la doi paşi de monumentul istoric Mănăstirea Zamca.           Foto: Sandrinio Neagu

Suceava pare un sat fără câini, iar gunoiul a ajuns să fie aruncat peste tot, fără nici o reţinere. Ultima groapă de gunoi apărută în peisaj este lângă Mănăstirea Zamca, un monument istoric pentru renovarea căruia s-au cheltuit un sac de bani.

Un monument istoric recent renovat este eclipsat de câteva zile de o groapă de gunoi clandestină constituită pe un teren situat în vecinătate.

Se întâmplă în municipiul Suceava, iar anomalia a fost sesizată de mai mulţi locuitori care au surprins şi o maşină care descărca deşeuri rezultate din construcţii.

Terenul unde sunt aruncate zeci de tone de gunoaie se află lângă Mănăstirea Zamca, monument istoric ridicat acum mai bine de patru secole şi care aparţine comunităţii armene.

„Degeaba avem un oraş frumos, cu monumente abia recondiţionate dacă lângă ele e plin de gunoi”, a remarcat indignată o suceveancă.

Culmea ironiei, maşina din care s-a descărcat gunoiul nici măcar nu este din Suceava, ci aparţine unei firme sau unei persoane fizice din Botoşani, cel puţin după numărul de înmatriculare, BT-96-MAT.

Şi cum se întâmplă de obicei, lângă groapa de gunoi improvizată lângă Mănăstirea Zamca şi-au făcut apariţia şi câinii vagabonzi.

Prezenţa acestora este un nou factor de stres pentru oamenii care locuiesc în zonă şi care spun că nu mai pot ieşi la plimbare de teama câinilor.

Sesizată despre apariţia acestei gropi de gunoi, conducerea Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava a început verificările pentru a afla cine sunt persoanele care au aruncat deşeurile într-un loc neautorizat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite