Lovitură pentru samsarii de mașini din Suceava. Toate programările multiple pentru înmatriculări au fost anulate

0
Publicat:

Au fost descoperite sute de programări online fictive pentru înmatricularea mașinilor. Programările au fost eliminate, iar adresele de e-mail folosite restricționate.

ridicare masini sector6 28 JPG

Samsarii de mașini din județul Suceava, care aduc mașini la mâna a doua din Occident și apoi le vând în târguri auto precum cel de la Cumpărătura, au primit o grea lovitură zilele acestea.

Indivizii au făcut programări online multiple, la Serviciul de Înmatriculări Auto, fapt descoperit de prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan.

Vorbim, practic despre programări fictive, pentru mașini care nici nu au ajuns în țară.

Prefectul  de Suceava a declarat că sute de programări de acest gen au fost eliminate iar adresele de e-mail de pe care s-au făcut programările online au fost restricționate.

Asa în condițiile în care se înregistrează o creștere mare a numărului de înmatriculări, la nivel de județ.

Alexandru Moldovan a declarat că, în lunile ianuarie și februarie ale acestui an, în cadrul Compartimentului Înmatriculări și Evidență a Vehiculelor Rutiere au fost efectuate 21.038 de operațiuni de înmatriculare, transcriere, autorizare provizorie, radiere și emitere certificate de înmatriculare, iar în aceeași perioadă a anului trecut s-au efectuat 18.324 de operațiuni.

La acest moment, programările se fac de pe o zi pe alta, prin decizia Prefecturii Suceava.

Alexandru Moldovan a precizat că cei care au făcut programări multiple au primit câte un e-mail prin care au fost anunțați că le-au fost anulate programările și li se restricționează adresa de e-mail folosită pentru efectuarea de programări online.

Persoanele în cauză au fost atenționate că acest tip de acțiune este considerată o infracțiune informatică și că se vor lua măsuri împotriva lor pe viitor.

„Întrucât prin această practică, adică prin blocarea efectiv a unui număr cât mai mare de programări zilnice cu date nereale până la momentul identificării unor posibili clienți urmată de înlocuirea acestor programări cu unele care conțin date reale vehiculelor/persoanelor care fac obiectul operațiunii solicitate, sunt afectate grav interesele persoanelor de bună credință, în scopul prevenirii și descurajării unor astfel de situații, dar eliminarea perioadelor de inactivitate pentru lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava generate de programările fictive, adresa dumneavoastră de e-mail a fost restricționată pentru efectuare programărilor online pe site-ul www. drpciv.ro", a declarat prefectul județului Suceava.

Alexandru Moldovan, prefect de Suceava
Alexandru Moldovan, prefect de Suceava
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite