Lider sindical în Poliţie, după moartea violentă a unui coleg la Suceava: „Carmen Dan să ia măsuri sau să-şi dea demisia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Păşcuţ, preşedintele SPR „Diamantul”. FOTO Adevărul
Emil Păşcuţ, preşedintele SPR „Diamantul”. FOTO Adevărul

Emil Păşcuţ, preşedintele SPR „Diamantul”, i-a cerut ministrului Carmen Dan să ia măsuri ferme, pentru ca poliţiştii din stradă să fie în siguranţă, ori să-şi dea demisia.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul”, Emil Păşcuţ, a avut o reacţie dură la adresa Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, după ce un poliţist a fost omorât cu 40 de lovituri de cuţit pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava.

Emil Păşcuţ i-a cerut ministrului Carmen Dan să ia măsuri urgente şi hotărâte pentru îmbunătăţirea securităţii personale a poliţiştilor din stradă, fie să-şi dea demisia. Vă prezentăm integral mesajul postat pe Facebook de Păşcuţ:

„Efectul indiferenţei guvernanţilor, reprezentaţi la nivelul MAI de către ministrul Carmen Dan, faţă de nevoia stringentă de a asigura securitatea personală a poliţiştilor!

Agentul Sorin Vezeteu, care lucra singur pe tură în Gara Burdujeni, a fost măcelărit cu 40 lovituri de cuţit de un psihopat care l-a atacat prin surprindere, fără să fi existat un conflict prealabil între cei doi.

De la începutul anului, este al doilea poliţist care lucrând singur, a fost ucis cu cutiţul în timpul serviciului. Pe 5 ianuarie a fost ucis şeful de post din localitatea Vişeul de Sus, Maramureş.

Credem că dacă cei doi ar fi avut parteneri de muncă, crimele ar fi putut fi evitate. Se pretinde că sunt 80.000 de poliţişti, cu 20.000 de posturi vacante. Noi ştim că cele 8 secţii regionale de poliţie transporturi au efectivele la jumătate, fiind o practică, efectuarea serviciului în gări, de către poliţişti, singuri, în special noaptea.

Ministrul MAI trebuie fie să ia măsuri urgente şi hotărâte pentru îmbunătăţirea securităţii personale a poliţiştilor din stradă, fie să-şi dea demisia. De când a ajuns pe scaunul de ministru, Carmen Dan a arătat că ştie doar să fie un executant. Şi că ştie să dea bine în poze.Nu am văzut nici o iniţiativă personală din partea acestei doamne, demnă de un ministru”, a scris pe Facebook liderul sindical Emil Păşcuţ, citat de site-ul www. epochtimes-romania.com.

Ioan Beşa, din cătunul Mironu, comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava, este individul ce l-a omorât pe agentul şef Sorin Vezeteu pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava. Acesta l-a atacat pe poliţist cu un cuţit, lovindu-l de zeci de ori în seara zilei de joi, 20 iulie. Acesta a încercat să se apere, însă a căzut la pământ unde a continuat să fie atacat şi lovit cu un cuţit de către agresor.

Un coleg al poliţistului şi mai mulţi oameni aflaţi în gară au intervenit, criminalul fiind încătuşat în scurt timp. La faţa locului au intervenit medicii SMURD, însă deşi au încercat timp de o oră să-l resusciteze pe omul legii, din nefericire au fost nevoiţi să constate decesul.

Gara Burdujeni a fost împânzită de criminalişti coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. După miezul nopţii, Ioan Beşa a fost transferat în Arestul IPJ Suceava, fiind reţinut pentru comiterea infracţiunii de omor. Martorii spun că l-au auzit pe agresor ţipând că îşi dorea să omoare un poliţist, la întâmplare.

Alte ştiri pe această temă:

Cine este criminalul care a omorât un poliţist la Suceava cu zeci de lovituri de cuţit. Ucigaşul n-a avut o problemă cu agentul-şef, ci cu uniforma de poliţist

Mesajul dur al colegilor poliţistului ucis la Suceava cu zeci de lovituri de cuţit: „Câţi mai trebuie să murim, doamna Ministru?“

Poliţist omorât de un individ care l-a lovit de zeci de ori cu un cuţit. Agresorul a declarat că recunoaşte fapta, dar nu o regretă: „M-au închis pe nedrept”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite