Cine este criminalul care a omorât un poliţist la Suceava cu zeci de lovituri de cuţit. Ucigaşul n-a avut o problemă cu agentul-şef, ci cu uniforma de poliţist

0
0

Ioan Beşa (23 de ani) a omorât un poliţist pe peronul Gării Burdujeni din Suceava cu zeci de lovituri de cuţit. Criminalul îşi ducea veacul prin zona gării, dormind într-o maşină.

UPDATE 19:15 Tribunalul Suceava a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Ioan Besa, pentru omor, după ce, în cursul serii de joi, a înjunghiat mortal un poliţist.

---

Ioan Beşa (23 ani), din cătunul Mironu, comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava, este individul ce l-a omorât pe agentul şef Sorin Vezeteu pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava. Acesta l-a atacat pe poliţist cu un cuţit, lovindu-l de zeci de ori în seara zilei de joi, 20 iulie. Acesta a încercat să se apere, însă a căzut la pământ unde a continuat să fie atacat şi lovit cu un cuţit de către agresor.

Un coleg al poliţistului şi mai mulţi oameni aflaţi în gară au intervenit, criminalul fiind încătuşat în scurt timp. La faţa locului au intervenit medicii SMURD, însă deşi au încercat timp de o oră să-l resusciteze pe omul legii, din nefericire au fost nevoiţi să constate decesul.

Gara Burdujeni a fost împânzită de criminalişti coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. După miezul nopţii, Ioan Beşa a fost transferat în Arestul IPJ Suceava, fiind reţinut pentru comiterea infracţiunii de omor. Martorii spun că l-au auzit pe agresor ţipând că îşi dorea să omoare un poliţist, la întâmplare.

Criminalul a plecat în străinătate înainte de a împlini 18 ani. În satul său natal, Mironu, oamenii abia dacă îşi mai amintesc de el, spunând că nu a produs probleme în comunitate. În timp ce se afla în Spania, Ioan Beşa a fost reţinut pentru 72 de ore după ce a fost implicat într-o altercaţie. Aseară, el susţinea că ar fi fost închis pe nedrept şi că-i urăşte pe toţi poliţiştii.

De ceva timp, Beşa locuia în preajma Gării Burdujeni din municipiul Suceava. El avea un autoturism Fiat în care dormea. Până în seara zilei de 20 iulie nu produsese probleme penale în România, având cazierul curat.

În dimineaţa zilei de vineri, 21 iulie, Ioan Beşa a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru a fi audiat. Acesta a susţinut că nu este vinovat şi că acţiunea lui a fost justificată. În faţa procurorilor, Beşa a declarat că-şi recunoaşte fapta, însă că n-o regretă.

Alte ştiri pe această temă:

Poliţist omorât de un individ ce l-a lovit de zeci de ori cu un cuţit. Agresorul a declarat că recunoaşte fapta dar nu o regretă

Reconstituirea: criminalul care a ucis două femei a fost pus să refacă firul evenimentelor

Revolta lui Marian Godină după moartea violentă a unui poliţist la Suceava: „Unde se termină numărătoarea pentru a fi apăraţi de lege?“

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri