Legumele româneşti, o raritate în pieţele din Suceava FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legume în piaţa din Suceava
Legume în piaţa din Suceava

Maria Hreciniuc este printre puţinele comerciante din Piaţa Mare a municipiului Suceava care vinde produse autohtone. Ce-i drept, oferta ei nu este prea variată.

Vinde legătura de salată cu doi lei, cea de pătrunjel  sau mărar cu un leu, dar se plânge că cererea este destul de mică. „Oamenii cumpără destul de puţin. A fost şi frig până acum şi nu au prea ieşit verdeţurile, ca în alţi ani la această dată“, a declarat Maria Hreciniuc.

Legume în piaţa din Suceava

La o altă tarabă, o altă femeie îşi prezintă marfa. Locale ne asigură că sunt doar ciupercile, „de la Mihoveni", pe care le vinde cu 12 lei/kg, preţ care este chiar mai ridicat decât în unele supermarketuri. În rest, pe tarabă avem întreaga hartă a Europei, de la Italia şi Spania, până la Grecia şi Turcia.

Tot din producţie internă este şi spanacul, pe care comercianţii îl vând cu 1 leu/legătura. În rest, ceapa verde, salata şi roşiile sunt aduse cu toate din străinătate. Comercianţii din pieţele sucevene au şi o explicaţie: proprietarii de sere din Galaţi au avut probleme din cauza iernii, iar producţia care altădată ajungea pe tarabe a fost distrusă de zăpezi.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite