Jucătorii de la Cetatea Suceava, amanetaţi din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul are de dat 3 milioane de lei la bugetul statului, iar fotbaliştii sunt „împrumutaţi“ pentru bani. Sportivii se plâng că nu se pot transfera definitiv la alte cluburi pentru a-şi continua cariera. Ei au voie doar să joace temporar la alte echipe.

Asociaţia Fotbal Club Cetatea Suceava şi-a văzut sfârşitul încă din primăvara anului 2009, când Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a solicitat dizolvarea acesteia pentru neplata contribuţiilor către bugetul consolidat de stat, care se ridicau la 3 milioane de lei.

Scandalul de proporţii de la acea vreme s-a conturat în jurul indignării suporterilor şi susţinătorilor echipei de fotbal Cetatea Suceava, însă desfiinţarea clubului i-a afectat pe toţi cei 400 de jucători legitimaţi la FC Cetatea. Lichidatorul judiciar al Cetăţii, societatea de practicieni în insolvenţă Euroconsulting, le-a permis acestora să joace la orice club doresc până la finalizarea procedurilor legale pe care le desfăşoară în vederea recuperării datoriilor clubului, însă îşi rezervă dreptul de a anula orice transfer.

Noi i-am notificat la un moment dat pe toţi cei 400 de jucători să vină să ne anunţe unde joacă şi să-şi reglementeze situaţia. Eu, ca lichidator, nu am nevoie de echipă de fotbal, ci să recuperez datoriile clubului către stat. Putem să anulăm orice transfer efectuat cu trei ani anterior demarării procedurii de dizolvare pentru că pentru niciunul dintre jucători nu s-a plătit nicio sumă de bani către club“, a declarat Mircea Grosaru, reprezentantul lichidatorului judiciar al FC Cetatea.

Citiţi întreaga poveste a jucătorilor fostului club FC Cetatea în săptămânalul ADS Suceava, care se află pe piaţă până miercuri, 17 august.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite