Jandarmi şi poliţişti, chemaţi pentru a opri tăierea unor copaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii au afişat şi mesaje împotriva tăierii copacilor.                 Foto: Facebook
Protestatarii au afişat şi mesaje împotriva tăierii copacilor.                 Foto: Facebook

Zeci de oameni au manifestat astăzi împotriva desfiinţării unui spaţiu verde din municipiul Suceava, care ar urma să se transforme în betoane. Pentru a nu se ajunge la dispute fizice, la faţa locului au fost chemate forţe de ordine, iar situaţia nu a degenerat.

Mai mulţi jandamri şi poliţişti au fost chemaţi astăzi de urgenţă pentru a stopa tăierea unor copaci de pe o stradă din municipiul Suceava.

Spaţiul verde situat între două blocuri de pe strada Mărăşeşti a fost obţinut de fiul primarului Ilie Gherman, din comuna Slatina, prin cumpărare de la o altă persoană.

Noul proprietar a depus o cerere la Primăria Suceava prin care doreşte să obţină autorizaţie de construcţie pentru o clădire cu două nivele în zona respectivă, numai că locatarii din blocurile învecinate se opun acestei idei.

Sâmbătă, familia primarului din Slatina a venit la faţa locului şi a tăiat câţiva arbori, ceea ce a stârnit mânia oamenilor. Aceştia au venit în număr mare cu pancarte prin care cereau reprezentanţilor administraţiei locale să intervină pentru a stopa acest măcel ecologic.

Spiritele între cele două tabere s-au încins, aşa că forţele de ordine au fost nevoite să facă tot ce le-a stat în putinţă pentru a opri iminentul conflict. În final, lemnul tăiat de fiul primarului din Slatina a rămas la faţa locului, deoarece acesta nu a putu prezenta vreun aviz de transport al mărfii.

Conflictul dintre băiatul primarului din Slartina şi locatarii blocurilor de pe strada Mărăşeşti este departe de soluţionare, iar oamenii spun că vor face tot posibilul pentru a împiedica tăierea arborilor şi ridicarea unei noi construcţii.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri