ÎPS Calinic al Sucevei, sesizat că parohiile se lasă moştenire din tată-n fiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Trinitas
Sursa Trinitas

ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost sesizat că unele parohii din Bucovina sunt lăsate moştenire din tată în fiu. Totodată, sunt situaţii în care preoţii ridică salariile personalului neclerical şi folosesc banii în alte scopuri.

ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, susţine că a fost informat printr-o scrisoare că în unele situaţii parohiile din Bucovina sunt lăsate moştenire din tată-n fiu.

„Sărut mâna, Înaltpreasfinţite Părinte Arhiepiscop Calinic! Vă rog să-mi iertaţi îndrăzneala de a vă adresa o întrebare, dar, mai întâi, aş veni cu o completare la întrebarea pusă de către o doamnă, în data de 10 decembrie 2020, referitor la numirea preoţilor în parohiile Arhiepiscopiei: ştiţi, ca şi noi, că (marea lor majoritate) sunt moştenite din tată-n fiu, precum la Rădăuţi, Fălticeni, Siret, Dorneşti, Horodnic, Bivolărie etc”, a arătat semnatarul scrisorii.

Aceeaşi sursă susţine că-n unele situaţii preoţii sunt cei care ridică salariile personalului neclerical şi folosesc banii în alte scopuri.

„Dar întrebarea mea este alta, şi anume, să ne spuneţi şi nouă, salariaţilor neclericali, care lege şi articol prevede obligativitatea unei împuterniciri anuale, pentru ca preoţii să ne ridice salariile lunare şi să le folosească în alte scopuri, de exemplu să plătească salariile preoţilor coslujitori, şi ce măsuri veţi lua în această situaţie? Avem şi noi copii, avem cheltuieli de întreţinere şi trebuie să ne asigurăm coşul zilnic. Acest păcat este oprit, atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament: «Săracilor nu le reţii plata»”, a transmis bărbatul.

ÎPS Calinic a publicat un răspuns la cele semnalate pe pagina de internet a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

„Stimate domn, de la venirea mea în această eparhie şi până în prezent, nu mi-au fost semnalate astfel de practici. Dar dacă ele au existat şi încă există, în permanenţa Consiliului Eparhial de joi, 17 decembrie, vom discuta cele semnalate şi vom lua măsurile ce se impun. Vă asigur că de luna aceasta veţi primi drepturile ce vi se cuvin”, este mesajul lui ÎPS Calinic. 

Ierarhul nu a comunicat însă concluzia la care a ajuns permanenţa Consiliului Eparhial, după discuţiile purtate joi, 17 decembrie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Surse. Nemulţumiri în PNL privind negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Unii liberali consideră că Orban ţine la şefia Camerei

Banca Transilvania, amendată cu 100.000 de euro după ce mailul unui client întrebat ce va face cu banii personali s-a viralizat. Reacţia băncii

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite