Ilegalităţi la balastierele de pe râul Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea balastierelor care funcţionează pe marginea râului Suceava a fost controlată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi inspectorii Direcţiei Apelor. Aceştia au găsit numeroase ilegalităţi şi au dat amenzi de 35.000 de lei.

„Au fost verificate şase societăţi comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea şi sortarea agregatelor minerale şi au fost constatate mai multe infracţiuni“, a spus subinspector Alin Botezatu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.


Fără autorizaţie


La Milişăuţi, poliţiştii au descoperit infracţiuni grave în exploatarea nisipului şi pietrişului din râul Suceava. Două dintre balastiere funcţionau ilegal, fără a deţine  autorizaţie de gospodărire a apelor emisă de Direcţia Apelor. Societăţile respective au avut la un moment dat autorizaţii, însă acestea au expirat în urmă cu câteva luni şi n-au fost reînnoite.


Dintre administratorii verificaţi, doi sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de executare de activităţi minerale fără permis sau licenţă. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, urmând ca la definitivarea acestora să fie făcute propuneri legale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite