Hoţii au furat şi îngropat şinele pe care circula mocăniţa de la Moldoviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt invitaţi la o plimbare cu mocăniţa, dar hoţii fură şinele de cale ferată.              Foto: Sandrinio Neagu
Turiştii sunt invitaţi la o plimbare cu mocăniţa, dar hoţii fură şinele de cale ferată.              Foto: Sandrinio Neagu

Hoţii au început să demonteze şinele de cale ferată pe care circulă mocăniţa de la Moldoviţa. Din fericire, furtul a fost observat în timp util, iar o bună parte din şinele sustrase au fost recuperate.

Mocăniţa de la Moldoviţa, atracţia turistică a acestei zone din apropierea Mănăstirii Moldoviţa, a fost aproape de a fi închisă.

Şi asta pentru că o parte din şinele de cale ferată pe care circulă micuţul trenuleţ au fost furate. Lipsa unor elemente din calea ferată de mici dimensiuni a fost sesizată de un localnic din Vatra Moldoviţei.

Furtul a fost comis pe raza satului Argel, la capătul liniei de cale ferată, de pe un teren aflat în proprietatea unui localnic.

„În urma cercetării locului faptei s-a stabilit că din calea ferată au fost demontate şi apoi sustrase, un număr de 10 bucăţi de şină, în lungime totală de 90 metri liniari, câte 45 metri pe fiecare parte a căii ferate”, a fost concluzia poliţiştilor care anchetează cazul.

Mergând pe firul incidentului, oamenii legii au descoperit, la o distanţă de 40 de metri de locul furtului, 8 dintre bucăţile de şină sustrase. Acestea erau îngropate sub un mal de pământ.

Până la această oră nu s-a putut stabili unde sunt celelalte două bucăţi de şină, dar cercetările continuă şi poliţiştii speră să afle mai multe  după ce vor da de autorii furtului. 

Mocăniţa de la Moldoviţa se află acum în proprietatea unui om de afaceri austriac, care a făcut eforturi deosebite pentru a redeschide această linie, închisă pe vremea când societatea care deţinea micul trenuleţ era în proprietatea lui Omar Hayssam.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri