Grevă spontană la depoul de locomotive din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
locomotiva gara

Activitatea din Depoul de locomotive Suceava Nord a fost întreruptă în această dimineaţă după ce angajaţii societăţii nu şi-au primit salariile.

Zeci de salariaţi ai Depoului de locomotive din Suceava Nord s-au raliat colegilor din ţară, care în această dimineaţă au refuzat să mai muncească.

Greva spontană a plecat de la faptul că oamenii nu şi-au primit salariile, pe motiv că banca a pus poprire pe conturile societăţii.

La Suceava protestează aproximativ 40 de persoane, care stau în ateliere şi refuză să muncească. Sunt afectate reviziile curente, iar dacă greva va continua nici o locomotivă nu va mai ieşi pe porţile depoului, ceea ce va duce la blocarea traficului feroviar. 

Aproape 2.000 de angajaţi de la societatea Reparaţii Locomotive din cadrul CFR au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile.

Maxim Rodrigo, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transporturi Feroviare din România şi al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Feroviare, a precizat că oamenii aşteaptă în ateliere, pentru că li s-a spus că după ora 9.00 ar trebui să intre banii.

"Situaţia este gravă, pentru că dacă ei ies afară din ateliere, din depouri nu mai iese nicio locomotivă care ar trebui să plece pe trasee, deoarece ei sunt cei care trebuie să dea avizul pentru plecare", a adăugat Maxim Rodrigo.
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite