FOTO Sute de câini de rasă au putut fi admiraţi la un concurs organizat la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii aduşi la concursul de la Suceava au constituit o atracţie timp de două zile
Câinii aduşi la concursul de la Suceava au constituit o atracţie timp de două zile

Suceava a fost, timp de două zile, capitala câinilor de rasă, cu ocazia unuia dintre cele mai importante concursuri naţionale de profil. A fost un adevărat show chinologic, apreciat extrem de mult atât de specialişti, cât şi de publicul numeros prezent în cele două zile de competiţie.

Aproape 600 de câini din peste 50 de rase au fost prezenţi la Suceava pentru a participa la Cupa Bucovina 2013, organizată de Asociaţia Chinologică Suceava.

Patrupezii au concurat la 21 de categorii, cele mai frumoase exemplare fiind premiate. Au existat ţi două premii besti in show pentru cele două zile de concurs.

Sâmbătă, 20 aprilie, arbitrii au desemnat cel mai frumos şi valoros exemplar un ciobănesc carpatin aparţinând lui Gheorghe Bălan, din Piatra Neamţ, proprietarul canisei De-Troian.

Duminică a fost ziua unui alt nemţean, Bogdan Buzatu, proprietar al canisei Wild Look, cu un câine din rasa Westye. Acesta avea să fie şi câştigătorul marelui premiu best in show. West Highland White terrier-ul, respectiv, Westye, este un câine popular, în special printre copii.

Organizatorii le-au prezentat spectatorilor şi câte un scurt istoric despre fiecare rasă de câine prezentă în concurs.

„În munţii din vestul Scoţiei, hibrizii de Scotch Terrier au fost utilizaţi la vânarea bursucilor, vulpilor etc. Aceşti câini au fost, de asemenea, utilizaţi la distrugerea cuiburilor de şoareci şi şobolani. Iniţial, aceşti terrieri au fost încrucişaţi în încercarea de a crea un vânător în adevăratul sens al cuvântului. În acele vremuri, s-a decis că anumite rase ar trebui să fie create astfel încât fiecare să prezinte caracteristici exterioare şi aptitudini diferite”, este descrierea oferită pentru rasa câştigătoare.

Concursul a avut parte şi de o jurizare foarte bună, printre cei care au decis câştigătorii regăsindu-se cei mai buni specialişti din România şi Ucraina.

Şi pentru public a fost o adevărată încântare să vadă un număr atât de mare de câini de rasă, unii dintre ei foarte rar văzuţi de public. 

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri