FOTO Cinci secole de la înfiinţarea Mănăstirii Hagigadar, celebrate în prezenţa patriarhului suprem al armenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujbă armenească la Mănăstirea Hagigadar
Slujbă armenească la Mănăstirea Hagigadar

Patriarhul suprem al tuturor armenilor, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, va lua parte duminică la manifestările prilejuite de împlinire a 500 de ani de la înfiinţarea Mănăstirii Hagigadar.

„Hagigadarul este loc de pelerinaj continuu de cinci secole, atât pentru armeni, cât şi pentru credincioşii români sau de alte naţionalităţi, care aparţin diverselor culte: ortodocşi, catolici, etc. În ziua de duminică, 12 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pelerinii urcă în genunchi colina, în vârful căreia se află clădirea Mănăstirii cu hramul «Sfânta Născătoare», pe care o ocolesc de trei ori, închinându-se la fiecare colţ şi punându-şi câte o dorinţă, după care asistă la Sfânta Liturghie", a declarat Vartan Arachelian, purtătorul de cuvânt al acestui eveniment.

Slujbă armenească la Mănăstirea Hagigadar

Duminică, la ora 9.30, va începe procesiunea la Mănăstirea Hagigadar, iar între orele 10.00 - 12.30 se va oficia sfinţirea Bisericii „Sfânta Maria" a Mănăstirii Hagigadar şi liturghia arhierească.

Suceava Mănăstirea Hagigadar, locul unde îngenunchezi pentru fiecare dorinţă

Între orele 12.30 - 12.45 va avea loc sfinţirea strugurilor şi a mesei de hram, urmată de sfinţirea Khacicar-ului (a crucii de amintire ridicată în cinstea donatorilor sfintei mănăstiri) şi de masa de hram. La această manifestare sunt aşteptaţi armeni din toată lumea.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite