Fostul şef al Serviciului de Protecţie Internă Suceava, Florin Timu, trimis în judecată în dosarul şpăgilor de la Permise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sipi constantin timu radu obreja

Colonelul Florin Timu, fostul şef al Serviciului de Protecţie Internă Suceava, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru comiterea mai multor infracţiuni, între care luare de mită.

Pocurorii DNA care instrumentează dosarul au transmis că fostul şef al Serviciului de Protecţie Internă Suceava, colonelul Florin Timu, a fost trimis în judecată în dosarul şpăgilor de la Permise. 

Anchetatorii îl acuză pe Florin Timu de luare de mită în formă continuată; divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, în formă continuată; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; fals în declaraţii în formă continuată.

În acelaşi dosar este judecat şi Radu Obreja, la data comiterii faptelor, comisar şef de politie şi şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava. El este cercetat pentru comiterea unei infracţiuni de dare de mită, în formă continuată.

Dosarul acesta este disjuns din dosarul în care sunt anchetaţi examinatorii auto de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări  de la Suceava, care ar fi facilitat fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere, contra unor sume cuprinse între 200 şi 6.000 de euro. Faptele au fost comise în perioada 2018-2020,  în judeţul cu cele mai multe accidente mortale din ţară. 

Procurorii susţin că TIMU i-ar fi cerut bani lui Obreja ca să nu raporteze faptele de corupţie  care ar fi fost comise de fostul şef de la Permise şi de reţeua acestuia. 

“În scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 - 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (în total 25.100 euro) pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală cu privire la cele menţionate mai sus”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurori.

Anchetatorii au arătat că Timu i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja informaţii secrete de stat, clasificate „strict secret”, dar şi informaţii nedestinate publicităţii pe care le deţinea în virtutea funcţiei, astfel încât Obreja Radu-Ionuţ sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.

“În perioada 2018 – 2020, inculpatul Timu Florin Constantin ar fi consemnat în cuprinsul declaraţiilor de avere date necorespunzătoare adevărului referitoare la mai multe imobile. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Timu Florin Constantin”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Suceava.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Carambol pe Autostrada Soarelui. Peste 50 de maşini implicate, 17 victime duse la spital, traficul este blocat. A fost activat Planul Roşu VIDEO

Comisarul-şef Cristian Ghica protestează în faţa Ministerului de Interne: „Dacă ne umilim acceptând abuzuri, locul nostru nu este în Poliţie!“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite