Fostul luptător de MMA Ghiţă Ignat, „Ursul carpatin“, a fost înhăţat de poliţişti exact în momentul în care părăsea închisoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghiţă Ignat - „Ursul carpatin” este acuzat că a răpit de două ori un englez. FOTO Facebook/ Ursul Carpatin
Ghiţă Ignat - „Ursul carpatin” este acuzat că a răpit de două ori un englez. FOTO Facebook/ Ursul Carpatin

Lupătorul sucevean Ghiţă Ignat a petrecut mai bine de doi ani jumătate în Penitenciarul Botoşani, unde a executat o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru fraude cu carduri bancare. În momentul în care se pregătea să părăsească penitenciarul, Ignat a fost luat pe sus de poliţişti şi dus în Arestul IPJ Suceava, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Marea Britanie.

El este acuzat că în anul 2007 a răpit şi bătut de două ori un englez ce îi datora o sumă mare de bani unui arab. Luptătorul va afla zilele următoare dacă Curtea de Apel Suceava va aproba sau nu extrădarea sa în Marea Britanie.

Ghiţă Ignat, zis „Ursul Carpatin”, a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava, la data de 9 iunie 2015, la patru ani de închisoare cu executare, după ce împreună cu mai mulţi indivizi a furat 165.000 de dolari australieni din conturilor unor britanici ale căror carduri au fost clonate într-un chioşc din Bazarul sucevean. Decizia a fost una definitivă.

La data de 5 ianuarie 2015, luptătorul de arte marţiale mixte (MMA) Gheorghe Ignat, zis „Ursul Carpatin”, a fost condamnat în primă instanţă în acest caz, la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, „deţinere de echipamente software şi hardware în vederea falsificării de instrumente de plată electronică”, „complicitate la infracţiunea de falsificare de instrumente de plată electronică”, „complicitate la infracţiunea de punere în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate”, „efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase cu instrumente de plată electronice”, „complicitate la infracţiunea de acces, fără drept, la un sistem informatic”, „transmitere neautorizată de date de identificare ale unor instrumente de plată electronică”, „deţinere, fără drept, a unui dispozitiv conceput sau adaptat în scopul săvârşirii infracţiunii de acces fără drept la un sistem informatic”.

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT l-au trimis în judecată pe Ghiţă Ignat, la începutul lunii februarie 2014. Suceveanul a fost acuzat că în cursul anului 2010 a constituit împreună cu Sergiu Nicolae Ceauşu, Ovidiu Ionuţ Tilea şi Cătălin Zamfirescu un grup infracţional organizat, având drept scop comiterea de infracţiuni de criminalitate informatică şi comerţ electronic fraudulos, structurat pe orizontală, membrii reţelei având fiecare sarcini bine stabilite pe linia obţinerii de venituri ilicite din efectuarea de retrageri frauduloase de numerar de la ATM-uri din Australia, Malaezia şi Anglia, ca urmare a obţinerii datelor de carduri bancare prin metoda skimming practicată pe teritoriul Australiei. In perioada iunie – septembrie 2010, el a deţinut echipamente software pentru descărcarea datelor din dispozitivele tip skimmer, fiind surprins pe imaginile camerelor de supraveghere instalate la un astfel de aparat în timp ce demonta un asemenea dispozitiv, în ­ve­derea falsificării de instrumente de plată electronică.

În acelaşi interval, împreună cu Cătălin Zamfirescu a inscripţionat pe banda magnetică a cardurilor blank datele de identificare ale cardurilor bancare compromise, aşa cum le-au identificat inculpaţii Sergiu Nicolae Ceauşu şi Ovidiu Ionuţ Ţilea, de pe înregistrările efectuate cu dispozitivele de skimming, după care au fost folosite de către primii doi la retrageri frauduloase de la ATM-uri situate pe teritoriul Australiei.

Ghiţă Ignat împreună cu Cătălin Zamfirescu au efectuat retrageri frauduloase de la ATM-uri situate pe teritoriul Australiei în perioada lunilor iunie – septembrie 2010, rezultând un prejudiciu de aproximativ 149.000 dolari australieni, iar complici ai lor au efectuat retrageri frauduloase din Anglia şi Malaezia în sumă de 16.000 dolari australieni. Ignat şi Zamfirescu, după ce au primit identificarea datelor cardurilor bancare de la inculpaţii Ceauşu şi Tilea, folosindu-se de carduri clonate au accesat în mod ilegal sistemele informatice reprezentate de ATM-urile din Australia, de la care au efectuat retrageri frauduloase de numerar.

Deşi a fost condamnat la patru ani de închisoare în iunie 2015, Ignat  a obţinut eliberarea condiţionată, instanţa stabilind punerea sa în libertate , însă a fost săltat din nou de poliţişti pentru faptele sale de acum zece ani din Marea Britanie.

De ce este acuzat în Marea Britanie Ghiţă Ignat?

La data de 3 decembrie 2012, autorităţile britanice au emis un mandat european de arestare pe numele Gheorghe – Ghiţă Ignat, suspectat că în cursul anului 2008 ar fi săvârşit pe teritoriul acestui stat mai multe infracţiuni, cum ar fi: răpire, sechestrare, şantaj, vătămare corporală. Prin sentinţa nr. 74 din data de 22 mai 2013, Curtea de Apel Suceava a dispus predarea sus-numitului către autorităţile din Marea Britanie în momentul soluţionării definitive a cauzei penale în care este cercetat în România.

Acesta este acuzat că ar fi răpit de două ori aceeaşi persoană în cursul anului 2007. Prima faptă a fost comisă în luna februarie 2007, iar cea de-a doua în septembrie 2007. Un englez ce datora o sumă destul de mare unui arab a fost sechestrat într-o maşină de Ghiţă Ignat, care l-a ameninţat cu bătaia dacă nu înapoiază datoria către arab. În luna septembrie, „Ursul Carpatin” ar fi pătruns în locuinţa aceluiaşi englez, l-a dus într-o pădure, l-a legat de un copac şi l-a bătut, deoarece nu a înapoiat banii împrumutaţi.

Alte ştiri pe această temă:

Paştele, văzut de Ghiţă, de după gratii: „Inima deţinuţilor se înmoaie, iar cei care au din belşug împart şi cu cei care nu au“

Luptătorul MMA Ghiţă „Ursul Carpatin“ Ignat a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Ghiţă "Ursul Carpatin" Ignat, trimis în judecată. Luptătorul de MMA, acuzat că a furat 165.000 de dolari de pe cardurile unor australieni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite