Filmele cu Grigore Vasiliu Birlic vor rula la Fălticeni timp de o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele actor de comedie Grigore Vasiliu Birlic este omagiat zilele acestea la Fălticeni. Timp de o lună filmele sale vor rula pentru oamenii din localitatea sa de baştină.

Unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de teatru şi de cinema se întoarce acasă, la Fălticeni.

Grigore Vasiliu Birlic va fi prezent timp de o lună în localitatea sa natală, prin mai multe filme care vor rula aici până pe 21 februarie.

Este vorba de un proiect al Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, care le propune localnicilor o reîntâlnire cu îndrăgitul actor prin intermediul operelor sale nemuritoare.

Prima proiecţie a avut loc aseară, când a rulat „Titanic Vals”. Ziua de 24 ianuarie nu a fost aleasă întâmplător, ci marchează 108 ani de la naşterea marelui actor.

Ca şi aseară, celelalte spectacole vor avea loc la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, începând cu orele 18.00.

Pe parcursul următoarelor patru săptămâni vor mai putea fi vizionate filmele “Bădăranii” - pe 31 ianuarie, “Telegrame” - pe 7 februarie, “Două Lozuri” - pe 14 februarie şi “O scrisoare pierdută” - pe 21 februarie.

Considerat un „geniu al comediei şi al umorului românesc”, Grigore Vasiliu Birlic a jucat în numeroase piese de teatru şi în 26 de filme, iar în 1953 a primit titlul de Artist Emerit al Republicii Populare Române. A decedat pe 14 februarie 1970, fiind înmormântat la Cimitirul Bellu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite