Directorul adjunct al DSP Suceava, diagnosticat cu o infecţie intraspitalicească. Sursa bolii este o „enigmă“ pentru toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a fost diagnosticat cu „Clostridium difficile“, chiar dacă nu a fost internată recent în niciun spital. Cătălina Zorescu a fost nevoită să stea o perioadă de zece zile la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava pentru a trata infecţia.

„A fost internată pentru o perioadă de zece zile în secţia de Boli Infecţioase, unde a primit tratament specific pentru această infecţie. Nu am supravegheat-o eu personal, a fost pacienta unei colege. Valoarea tratamentului s-a ridicat la aproximativ 5.000 de lei, medicamentele folosite în astfel de cazuri fiind destul de scumpe. Este adevărat că în momentul internării testele de laborator au confirmat prezenţa bacteriei Clostridium difficile, o cunoscută infecţie intraspitalicească, dar după zece zile de tratament, înainte de externare, rezultatele au fost negative“, a declarat medicul infecţionist Loredana Corodescu.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, a ţinut să menţioneze că medicul Cătălina Zorescu nu a contactat infecţia din unitatea spitalicească condusă de el, precizând că verificările făcute în spitalul sucevean au arătat că nu există bacteria respectivă în interior.

Infecţie misterioasă

Directoarea adjunctă a DSP Suceava se află de trei săptămâni în concediu medical, în prezent starea sa de sănătate fiind mai bună. „Am fost externată, iar acum mă refac la domiciliu. Nu vreau să comentez nimic, doar că cei de la Boli Infecţioase s-au comportat exemplar şi au dat dovadă de profesionalism“, a precizat medicul Cătălina Zorescu.

Deşi toată lumea ştie că directorul adjunct al DSP Suceava a fost infectată cu bacteria „Clostridium difficile“, nimeni nu are habar de unde s-ar fi putut contamina. Directorul instituţiei, Andrei Ianovici, a declarat că nu avea cum să se infecteze în laboratoarele DSP Suceava şi că cel mai probabil s-a îmbolnăvit de la fructe.

Alte ştiri pe această temă:

Urmările morţii a trei bolnavi: cel mai mare spital din Moldova limitează accesul vizitatorilor şi îi izolează pe cei care au infecţii intraspitaliceşti

La spital, vii bolnav şi pleci şi mai bolnav: de ce nu scăpăm de infecţiile din unităţile medicale, date la pachet cu tratamentul. „Neglijenţa şi ignoranţa se iau precum ciuma“

Ce ascunde ancheta în cazul medicului din Iaşi care a murit după un şoc septic: rudele spun că pacientul a luat o infecţie în spital. Apărarea şefilor instituţiei   

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite