Depozit clandestin de mărfuri în gospodăria unui sucevean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În depozitul clandestin de mărfuri s-au descoperit aproape 6.000 de kg de zahăr.     Foto: Poliţia de Frontieră Suceava
În depozitul clandestin de mărfuri s-au descoperit aproape 6.000 de kg de zahăr.     Foto: Poliţia de Frontieră Suceava

Un bărbat în vârstă de 50 de ani s-a ales cu dosar penal după ce oamenii legii au descoperit la locuinţa acestuia un adevărat depozit angro de mărfuri aduse ilegal din Ucraina.

Un sucevean şi-a transformat gospodăria într-un adevărat depozit de mărfuri. Toate bunurile erau de provenienţă ucraineană, iar suceveanul nu avea nici un fel de documente.

Totul a plecat de la o acţiune de rutină a poliţiştilor de frontieră, care luni la amiază au încercat să oprească un microbuz pentru control pe drumul european E85. Cum şoferul microbuzului a ignorat semnalele poliţiştilor, echipajul aflat în control a plecat în urmărirea suspectului.

Acesta a reuşit să intre într-o gospodărie din satul Grăniceşti, iar mai apoi a refuzat să discute cu poliţiştii de frontieră. În aceste condiţii, a fost solicitată o autorizaţie de percheziţie, iar marţi dimineaţă oamenii legii au descins la locuinţa fugarului.

Bărbatul avea toate motivele să nu discute cu poliţiştii, în curtea sa fiind descoperite cantităţi impresionante de mărfuri fără documente. Este vorba de 5.900 kg de zahăr, 3.600 litri lichid cu miros petrolier, 200 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, 2.400 de aparate de  bărbierit,  5.760 bureţi pentru lustruit pantofi, 14.400 recipiente cu soluţie pentru baloane de săpun şi 468 pachete absorbante.

Proprietarul imobilului este cercetat acum pentru infracţiunea de contrabandă.

Marfa, evaluată la 141.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar microbuzul Mercedes, în valoare de aproximativ 15.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Suceava până la finalizarea cercetărilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite