Cursuri pentru administratori de pensiune şi manageri de proiect suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AJOFM intenţionează să organizeze cursuri de manager de proiect pentru absolvenţii de studii superioare şi de administratori de pensiune pentru absolvenţii de liceu din rural. Diplomele celor care vor absolvi aceste cursuri de calificare sunt recunoscute în Uniunea Europeană.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava caută tineri din mediul rural dornici să obţină un atestat de administrator de pensiune, care vor urma cursuri de formare profesională. „Ne-am gândit la Gura Humorului, pentru că tinerii care deja lucrează în acest domeniu nu au acest atestat şi vrem să facem cursuri cu ei pentru a-i ajuta“, a declarat Aurelia Focşa, directorul AJOFM Suceava.

De asemenea, agenţia intenţionează să organizeze cursuri de manager de proiect pentru absolvenţii de studii superioare. Diplomele celor care vor absolvi aceste cursuri de calificare sunt recunoscute în Uniunea Europeană.

În prima jumătate a acestui an 616 şomeri din judeţ au optat pentru înscrierea la unul din cursurile organizate de AJOFM Suceava, 343 dintre aceştia fiind femei. Cei mai mulţi au urmat cursuri de calificare şi recalificare, 83 alegând un curs  de iniţiere. Potrivit reprezentanţilor agenţiei sucevene, ponderea cea mai mare în numărul cursanţilor o au persoanele din mediul rural (58%), iar pe categorii de vârstă, mai mult de jumătate sunt tineri sub 25 de ani. „Cursanţii au optat pentru calificarea în meseriile de coafor şi bucătar, cursul de operator calculator, preferat de majoritatea şomerilor în anii precedenţi ajungând al treilea în ordinea numărului de participanţi“, a precizat Aurelia Focşa.

Citiţi şi: Producătorii de legume suceveni, fugăriţi la Iaşi

Studenţii pun în mişcare piaţa chiriilor în Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite