Criminalul care a supravieţuit doar un an în închisoare după ce a violat şi ucis o copilă care i-a cerut o ceaşcă cu zahăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 1994, un gunoier din Făgăraş, în vârstă de 37 de ani, a violat şi a omorât o copilă de doar 9 ani, care venise la uşa lui pentru a-i cere zahăr. Criminalul a aruncat corpul victimei în râul Olt. Totul a ieşit la iveală abia în ianuarie 1997. Gunoierul şi-a recunoscut cu greu crima, fiind condamnat la 18 ani de închisoare. La scurt timp după ce a ajuns în închisoare, s-a îmbolnăvit grav şi a murit.

În toamna anului 1994, o crimă oribilă a oripilat întreaga ţară. O fetiţă în vârstă de nouă ani din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov, a dispărut fără urmă, după ce a intrat în casa unui angajat la serviciul de salubritate din localitate. Iosif Cimpoieriu (37 de ani) a fost vizat de ancheta poliţiei din start, deoarece minora a bătut la el la uşă pentru a-i cere o ceaşcă cu zahăr.

Individul era cunoscut cu antecedente penale, el executând un an de închisoare pentru mai multe furturi comise pe raza oraşului de domiciliu. La data de 3 octombrie 1994, Cimpoieriu era acasă, după o zi întreagă în care a consumat băuturi alcoolice împreună cu amicul său, Ioan Năftăilă.

Veronica, fata de nouă ani, a bătut la uşa lui Iosif Cimpoieriu pentru a-i cere nişte zahăr, însă acesta a tras-o în interiorul casei şi a violat-o pe o canapea. Năftăilă a ajuns şi el la domiciliul agresorului, fiind „invitat” la rândul său să abuzeze sexual de copilă. În primă fază, el a fost de acord, însă când a văzut starea în care era fata, s-a răzgândit.

Pentru că era conştient că victima va povesti prin ce chinuri a trecut, Cimpoieriu s-a hotărât să o omoare. El a luat un şnur cu care a sugrumat-o pe minoră. Criminalul a pus trupul fetei într-un sac, la ascuns sub un pat şi s-a dus la un bar din Făgăraş, împreună cu Năftăilă, unde cei doi au continuat să consume băuturi alcoolice. La o bucată de noapte, Cimpoieriu a plecat spre casă spunând că are de gând să scape de cadavrul Veronicăi.

Criminalul a luat sacul în care a băgat trupul neînsufleţit al micuţei şi a mers mai puţin de jumătate de kilometru, aruncând sacul în râul Olt. A doua zi, când a dat ochi în ochi cu Năftăilă, l-a ameninţat pe acesta că dacă va scoate vreun cuvânt despre ceea ce a văzut, îl va omorî.

Familia fetei au reclamat dispariţia minorei abia la data de 26 octombrie 1994, timp în care apropiaţii au căutat-o pe cont propriu. Sora lui Iosif Cimpoieriu avea bănuiala că fratele ei ar avea o implicare în dispariţia Veronicăi, deoarece a văzut-o intrând în casa lui în ziua în care a devenit de negăsit. Femeia şi-a întrebat fratele dacă nu ştie nimic de fată, acesta ameninţând-o că va muri dacă vorbeşte prea mult.

Poliţiştii au reuşit să probeze crima comisă de Cimpoieriu abia în ianuarie 1997. Acesta a recunoscut în primă fază totul, fiind acuzat de omor calificat şi viol. Năftăilă s-a ales şi el cu un dosar penal pentru favorizarea infractorului.

„Cimpoieriu Iosif a parcurs traseul, de acasă şi până la locul unde a aruncat cadavrul în râul Olt, de bună voie şi liber, nefiind dirijat de organele judiciare”, se arată în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Pe parcursul procesului, Iosif Cimpoieriu s-a răzgândit şi a negat faptul că ar fi omorât-o pe copila în vârstă de nouă ani. La data de 30 aprilie 1998, el este însă condamnat la 18 ani de închisoare, în timp ce Năftăilă s-a ales şi el cu doi ani de detenţie.  Criminalul nu zăboveşte prea mult după gratii, deoarece moare în vara anului 1999, ca urmare a unui atac vascular.

Alte ştiri pe această temă:

Cămătarul omorât pentru 500 de dolari. Criminalul i-a tranşat corpul şi i-a dat foc

Dosarul paznicilor ucişi într-o fabrică din Capitală: Suspecţii rămân în libertate

O mamă din Dolj şi-a ucis fiul de 3 ani în somn pentru că a crezut că este diavolul

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite