Cămătarul omorât pentru 500 de dolari. Criminalul i-a tranşat corpul şi i-a dat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valutistul Cornel Picu a fost omorât în anul 2001 de poştaşul Romeo Chelaru, care dorea să împrumute de la el suma de 500 de dolari. Cei doi nu s-au înţeles cu privire la termenii împrumutului astfel că Romeo Chelaru l-a lovit cu o sticlă în cap pe Picu, bărbatul murind pe loc. Poştaşul a tranşat corpul victimei şi i-a dat foc. El a fost prins însă de poliţişti şi condamnat la 19 ani de închisoare.

Cornel Picu a fost un cunoscut cămătar din oraşul Cugir al judeţului Alba. Acesta oferea valută pe stradă şi dădea bani cu camătă oricui avea nevoie. La data de 9 iulie 2001, pe când avea vârsta de 45 de ani, Picu a dispărut fără urmă. Zile în şir, el a fost căutat, până când s-a aflat că ar fi fost văzut împreună cu un fost poştaş, ce voia să-i împrumute nişte bani. Abia la trei zile de la dispariţie, rudele lui Cornel Picu au mers la poliţie şi au anunţat că acesta este de negăsit.

Anchetatorii au descoperit că, în dimineaţa dispariţiei, cămătarul s-a întâlnit cu Romeo Chelaru, un individ de 28 de ani, din localitate. Acesta era un fost poştaş, ce a fost dat afară după ce s-a descoperit că fura din pensiile oamenilor. Chelaru ar fi produs o pagubă de 14 milioane de lei vechi.

Fostul poştaş a vrut să împrumute de la Cornel Picu suma de 500 de dolari. Cei doi s-au întâlnit pe străzile din Cugir în dimineaţa zilei de 9 iulie 2001, mergând împreună la Chelaru pentru a stabili termenii împrumutului. Pentru a-i oferi suma dorită, cămătarul i-a cerut lui Romeo Chelaru să-şi gireze apartamentul. Fostul poştaş s-a enervat la culme când a auzit această propunere, a pus mâna pe o sticlă şi l-a lovit pe Picu în cap. Cămătarul a murit pe loc, iar criminalul său i-a luat din borsetă 700 de dolari şi 3.000 de mărci germane.

Romeo Chelaru a dus cadavrul lui Picu în baia apartamentului său, după care a mers la Alba Iulia, de unde şi-a ridicat permisul de conducere. După câteva ceasuri, el a revenit acasă şi a tranşat trupul neînsufleţit al cămătarului. A pus corpul victimei într-un sac şi l-a dus în portbagajul maşinii, după care s-a deplasat pe malul râului Cugir unde a dat foc cadavrului lui Cornel Picu. A doua zi, criminalul s-a întors la locul respectiv pentru a aduna cenuşa rezultată, pe care a aruncat-o împreună cu cuţitul şi toporul cu care a tranşat victima, în apa râului Cugir.

La trei zile de la dispariţa cămătarului, poliţiştii l-au vizitat pe Romeo Chelaru pentru a-l întreba ce ştie despre Cornel Picu. Acesta a spus că nu ştie nimic, deşi vecinii săi au susţinut că au auzit gălăgie în apartamentul său şi că l-au văzut în timp ce căra un sac de rafie. În casa lui, poliţiştii au găsit mai multe urme de sânge, însă criminalul a negat că ar avea vreo implicare în omorârea lui Picu.

Chelaru a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv abia la sfârşitul lunii octombrie 2001, însă nu pentru crimă ci pentru delapidare, fals în înscrisuri şi uz de fals. În timp ce se afla după gratii, el a recunoscut că l-a omorât pe Cornel Picu, arătând locul în care a dat foc cadavrului victimei sale.

„În lunile septembrie – decembrie 2001, în zona unde s-a dat foc cadavrului au avut loc operaţiuni de îndiguire a râului Cugir, ocazie cu care a fost schimbat cursul râului iar din malul râului şi din perimetrul din râu s-a ridicat, la o distanţă de 5 metri de râu, un dig înalt de 4 metri”, au arătat procurorii.

În luna februarie a anului 2002, Romeo Chelaru a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tâlhărie, profanare de cadavre, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune fiind condamnat la 19 ani de închisoare.

Alte ştiri pe această temă:

Dosarul paznicilor ucişi într-o fabrică din Capitală: Suspecţii rămân în libertate

O mamă din Dolj şi-a ucis fiul de 3 ani în somn pentru că a crezut că este diavolul

A fost trimis în judecată bărbatul care şi-a ucis soţia şi cei doi copii în timp ce dormeau. În dosar sunt toate detaliile şocante ale crimei

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite