Crimă într-un sat din Suceava. Un bătrân de 86 de ani a murit după ce fiul său i-a dat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 58 de ani a fost trimis în judecată de către procurorii suceveni pentru omor. În primăvara lui 2018, acesta ar fi luat o sticlă cu benzină a aruncat-o pe tatăl său, în vârstă de 86 de ani, după care i-ar fi dat foc. Bătrânul a ajuns în stare gravă la spital, murind după câteva zile. Presupusul criminal nu a avut un motiv anume, ci a recurs la acest gest după ce s-a certat cu fiul său şi a ameninţat că îl va omorî pe bunicul acestuia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Gheorghe Suciu (58 de ani), din comuna Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportat la infracţiunea de omor.

Anchetatorii au stabilit că Gheorghe Suciu locuia împreună cu tatăl său, Pompiliu Suciu, un bătrân de 86 de ani, în aceeaşi gospodărie din comuna Mănăstirea Humorului. În ultima perioadă, după ce consuma băuturi alcoolice, inculpatul făcea scandal la domiciliul său, ameninţându-l pe tatăl său că îl va omorâ şi va da foc la gospodărie.

La data de 7 martie 2018, Gheorghe Suciu a consumat o cantitate considerabilă de băuturi alcoolice la locuinţa fiului său, după care pe la ora 22.00, a plecat spre casă, fără a părea să aibă vreo problemă. Ulterior, la ora 22.10, acesta a sunat la 112 şi a cerut intervenţia unui echipaj de poliţie, deoarece ar avea un conflict cu fiul său. Doi poliţişti s-au deplasat la domiciliul lui Gheorghe Suciu, unde au stabilit că nu s-a petrecut ceva deosebit.

După plecarea poliţiştilor, individul s-a întors la locuinţa fiului său, fiind extrem de nervos. Acesta avea asupra lui o sticlă cu benzină şi ameninţa că va da foc la tot ce vede în jurul său, după care l-a stropit pe fiul său cu benzină peste haine. Gheorghe Suciu a părăsit din nou locuinţa fiului său spunând că merge acasă să-l omoare pe tatăl său.

„În pofida eforturilor depuse de fiul său, nepotul victimei, inculpatul nu a putut fi temperat, a intrat în bucătăria de vară unde stătea victima şi a început să se certe cu aceasta. Inculpatul a stropit cu benzină interiorul bucătăriei de vară unde stătea victima, a stropit-o şi pe aceasta cu acelaşi tip de combustibil, după care a aprins lichidul inflamabil, cu consecinţa producerii unor arsuri cu urmări deosebit de grave victimei şi deteriorarea unor obiecte casnice. Persoana vătămată a fost transportată ulterior la o unitate medicală din judeţul Suceava, iar la data de 9 martie 2018 a fost transferată la Spitalul clinic de urgenţe  din municipiul Iaşi. În pofida eforturilor depuse de personalul medical, victima a încetat din viaţă în această unitate la data de 27 martie 2018”, au arătat procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

La data de 28 martie 2018, medicul legist din cadrul IML Iaşi a făcut autopsia concluzionând că moartea victimei a fost violentă şi s-a produs din cauza insuficienţei cardio – respiratorii acute, consecinţa arsurilor gradul II – III pe aproximativ 40% suprafaţă corporală.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alte ştiri pe această temă:

Interlopii care au asasinat un tânăr în plină stradă cu arma unui carabinier italian au fost condamnaţi la câte 18 ani de închisoare

Ginerele „regelui asfaltului“ din Vaslui, trimis la închisoare pentru 16 ani. Crima oribilă pe care a comis-o în lanul de grâu „asistat“ de tata-socru

Un criminal a fost la un pas de a fi pus în libertate, la doar două luni după ce i-a tăiat gâtul unui fost viceprimar

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite