Ciudăţeniile propuse Primăriei Suceava pentru realizarea Monumentului Unirii: „Cu artişti talentaţi aţi încercat?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Machetă propusă pentru realizarea Monumentului Unirii. FOTO Cosmin Romega

Propunerile pentru realizarea unui Monument al Unirii, care urmează să fie amplasat în centrul Sucevei, lângă Palatul Administrativ, sunt din cele mai ciudate, fiind asemănate de oameni cu zombi sau chei franceze. Primăria Suceava vrea să plătească 300.000 de euro pentru monument.

În sala de conferinţe a Primăriei municipiului Suceava şi-au făcut apariţia mai multe machete ale unor monumente ce urmează să fie amplasate în centrul oraşului până la data de 1 Decembrie 1918. Cum machete sunt din cele mai ciudate, reacţiile oamenilor nu au întârziat să apară.

„Cu artişti talentaţi aţi încercat?”, a precizat Mihai Mereu.

„Aşa puţină inspiraţie mai au oamenii?”, s-a întrebat şi Mihaela Mihai.

Machetele au fost asemănate cu zombi sau chiar cu nişte chei franceze. Oamenii au precizat că respectivele monumente nu au nici cea mai mică legătură cu Unirea României.

Pentru realizarea Monumentului Unirii este alocată suma de 300.000 de euro. O comisie de specialitate a Primăriei urmează să aleagă proiectul câştigător . Reprezentanţii Primăriei Suceava cred că pot inaugura monumentul în luna noiembrie.

Soluţiile prezentate în concurs sunt depuse sub anonimat, iar mo­numentul va trebui realizat din fibră de sticlă, speranţa municipalităţii sucevene fiind că în acest fel în luna noiembrie să poată fi inaugurat un astfel de monument. Este al doilea concurs de soluţii care se desfăşoară la Primărie, după ce în cazul primului, la care au fost depuse patru soluţii, niciuna nu a întrunit un punctaj minim de 50.

La cel de-al doilea concurs, primii trei clasaţi vor obţine premii în bani, respectiv 5.000 de lei pentru primul loc, 3.000 de lei pentru locul al doilea şi 2.000 de lei pentru al treilea loc, dacă cei care vor participa la concurs vor obţine peste 50 de puncte.

În stabilirea ierarhiei, soluţia artistică va putea cumula maximum 70 de puncte, costul de realizare va fi punctat cu maximum 30 de puncte, iar pentru fiecare factor de evaluare membrii juriului vor oferi puncte.

Alte ştiri pe această temă:

Cum sunt jefuite sistematic casele-monument din Munţii Apuseni. „Singurele lucruri care vor mai rămâne vor fi amintirile noastre“

Cum a luat foc Palatul Braunstein şi la cât se ridică pagubele produse în urma incendiului din clădirea-monument

Drama unui monument istoric doborât de vijelie şi uitat de autorităţi. „Nu mai am argumente, nu mai e nicio scuză“

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite