Cine este primarul din Suceava care reclamă că toţi susţinătorii lui Orban au fost eliminaţi din delegaţia de la Congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Neculai Miron a trădat ALDE pentru a se înscrie în PNL FOTO: Adevărul
Primarul Neculai Miron a trădat ALDE pentru a se înscrie în PNL FOTO: Adevărul

Deşi făcea parte din ALDE la vremea respectivă, Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, din judeţul Suceava, l-a susţinut pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din 2019. În 2020, a câştigat un nou mandat din partea PNL. În 2021, a vrut să devină vicepreşedinte PNL Suceava, dar n-a reuşit.

Primarul comunei Bosanci, din judeţul Suceava, Neculai Miron, a devenit cunoscut la nivel naţional după ce a declarat  că preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, i-a eliminat de pe lista de la Congresului, de pe 25 septembrie, pe toţi susţinători lui Ludovic Orban. 

Ştiut fiind faptul că Gheorghe Flutur este unul dintre susţinătorii lui Florin Cîţu.

Cine este Neculai Miron?

Ei bine, în 2018, când era la primul mandat, a ajuns la spital cu probleme medicale. Într-o primă fază, el a fost diagnosticat cu febră şi dureri de cap şi a rămas internat în spital sub tratament. Tot în spital i-au fost prelevate probe de sânge pentru a se stabili exact cauza infecţiei.

Contactat telefonic de un jurnalist din presa locală, Neculai Miron a adus în discuţie o versiune explozivă a internării sale în spital.

„M-am simţit rău încă de marţi, 19 iunie, dar am crezut că va trece. Sâmbătă seară am mers cu maşina mea la spital şi am rămas internat. Nu cred că e ceva întâmplător. Am nişte bănuieli că mi s-a pus ceva în mâncare, dar deocamdată, până nu vor veni rezultatele analizelor de sânge, nu vreau să mă pronunţ. După ce voi vedea aceste rezultate am să spun mai multe”, a declarat atunci alesul local. 

Primarul Neculai Miron nu este un liberal cu state vechi. În 2019, deşi era membru ALDE, l-a susţinut public pe Klaus Iohannis, la alegerile prezidenţiale. 

În 2020, s-a înscris în PNL şi a câştigat cel de-al doilea mandat de primar al comunei Bosanci. 

În vara anului 2021, Neculai Miron a candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL şi a pierdut alegerile. El a obţinut 47 de voturi, iar contracandidatul său, Irina Vasilciuc, administrator public al judeţului Suceava, a obţinut 392 de voturi. 

„Am decis să candidez la funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal Suceava deoarece sunt un liberal convins şi vreau să consolidez în judeţ principiile liberale. 

De asemenea, vreau să dau un suflu nou administraţiei judeţene prin transparenţă şi competenţă managerială, adică prin aplicarea strategiei pragmatice de dezvoltare în interesul cetăţenilor pe care îi păstorim”, a declarat primarul la vremea respectivă.

Vă mai recomandăm:

Cum explică ministrul propus la Dezvoltare faptul că are o casă de 910 metri pătraţi: A greşit constructorul o grindă şi a ieşit etaj

Ministrul Ion Ştefan şi-a reparat grinda din declaraţia de avere. Anul trecut i-au intrat în conturi 200.000 de euro


 


 


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite