Câţi bani a făcut un taximetrist de pe urma unui puşti de 11 ani fugit de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ziardesuceava.ro

Familia lui Darius locuieşte în Rădăuţi, iar puştiul a fugit de acasă luni, 4 ianuarie. A luat un taxi pentru a ajunge în municipiul Suceava. Pe urmele băiatului au plecat peste 50 de poliţişti.

Familia lui Darius locuieşte în Rădăuţi, judeţul Suceava. Puştiul a fugit de acasă luni, 4 ianuarie, în jurul orei 13.00. Mama acestuia a alertat Poliţia în jurul orei 18.00. 

Oamenii legii s-au mobilizat imediat. Totodată, familia a cerut sprijin pe Facebook, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Zeci de persoane au ieşit din case pentru a-l căuta pe Darius pe străzile Rădăuţiului şi alte câteva mii au distribuit în spaţiul virtual fotografiile băiatului, însoţite de mesaje despre dispariţia sa. 

În jurul orei 20.00, rădăuţenii i-au găsit bicicleta în apropierea sediului Trezoreriei. Câteva minute mai târziu, poliţiştii au dat peste un taximetrist care a recunoscut că l-a dus pe Darius în Suceava şi l-a lăsat în faţa unui fast-food. Nu şi-a pus nicio secundă problema că băiatul este prea mic pentru că a călători singur. Pentru această cursă a încasat 70 de lei. 

După aflarea veştii, au început căutările şi în Suceava, în locurile de joacă, în parcuri şi centre comerciale.

Ulterior, oamenii legii au fost informaţi că Darius a ajuns la bunicii materni, care locuiesc în comuna Bogdăneşti, la câţiva kilometri distanţă de Fălticeni. Băiatul era teafăr, dar murdar pe pantaloni. 

Le-ar fi spus părinţilor că a fost răpit şi că şoferul i-a luat banii, aspect care nu a fost însă confirmat de poliţişti. După găsirea lui Darius, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a cerut „clemenţă” pentru micuţul fugar, 

„Departe de tatăl natural (plecat la muncă în străinătate) Darius a ales astăzi sa aibă un moment al său. Un moment în care să încalce reguli, sa mănânce fast food, să fie rebel, să îşi viziteze bunicii aflaţi la 100 km depărtare. Dacă vreţi să îl judecaţi, să îl culpabilizaţi.... sunteţi liberi. EU NU O VOI FACE. Şi nici colegii care au muncit şi care l-au găsit după 4 ore de căutări intense. 

Sunt poveşti de viaţă, sunt rebeliuni adolescentine pe care o societate civilizată şi instituţii profesioniste trebuie sa le abordeze prin instrumente moderne şi canale de comunicare eficiente”, a scris pe Facebook Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Pe aceeaşi temă: 

Cine este ofiţerul propus să facă ordine la Serviciul de Permise Auto Suceava. „Şi-a amendat inclusiv şeful” 

Arhiepiscopia Sucevei face chetă pentru o nouă raclă destinată moaştelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite